Och juste...

Idag är det bara 9 dagar kvar och sen lyfter vi söderut....   hjälp!

för vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar


Igår jobbade jag min sista dag på Långberg. På Obestämd framtid. Vem vet om jag ens kommer tillbaka? Jag kan ha storsinta planer när jag kommer hem och väljer helt andra vägar i livet. Den som lever får se.

Hur som helst var det fruktansvärt jobbigt att säga hejdå. Inte första, utan andra gången detta år som jag står i skolan med flertalet tårar brännande bakom ögonlocken. Jag samlade mig, kramades hejdå och fick fantastiskt fina ord med mig på vägen. Jag har haft en underbar höst, tillsammans med toppenelever och oerhört fin personal.

Hjälpte grabbarna grus att flytta efter jobbet. Eller, jag var egentligen inte till någon större nytta. Tur i oturen att paja ryggen just denna vecka skulle man kunna säga. Packade upp köket och försökte få någon ordning på det, grabbarnas enda tanke var förstås att slita upp nya tvn och få igång den. Killar alltså.

Har haft en mysig morgon med en liten vovsa som sovsällskap.
Nu ska jag dona lite och bege mig mot jobbet. Min sista helg på Hertz gör jag denna helg. Känns också väldigt konstigt.

Där under träden, bakom stängslet, finns en stig för dig, fortsätt..


Hivar i mig lite starka piller och allting funkar ganska bra just nu. Även om det är en jävla smärta när jag ska försöka göra någonting som innebär att jag behöver vrida lite på ryggen. Vilket i stort sett sker hela tiden.
Men vadsjutton, doktorn sa ju att jag skulle röra mig så det är väl bara att lyda.

Jobbade inte igår och inte heller idag. Idag tog jag mig dock in till stan för att hämta passen med Johanna (puuuuh dom kom tillbaka) och så åkte jag även förbi jobbet en sväng. Förstår inte hur jag ska kunna vara utan dend är skolan i över 4 månader. Det har blivit sån trygghet för mig, världens finaste människor.

Ikväll var tjejerna här och käkade middag. Vi hade några saker kvar att dona inför resan. Packlistade, funderade, planerade lite smått osv. Det är så nära nu, sjukt nära. Och jag tror inte jag fattar att det är så snart. Jag har definitivt inte fattat att jag ska vara utan min familj så länge. Kommer bli tufft, det vet jag, kommer fälla många tårar av saknad och längta hem. Men jag måste tänka på att det är någonting jag faktiskt lär mig av också. Det är positivt, jag får intala mig det.

Min Doktor från i måndags ringde ikväll och hade lite sämre nyheter. Inte askassa men verkligen inte vad jag hoppats på.  Dom hade kollat röntgenbilderna igen och upptäckt en spricka i en kota i ryggen. Ingenting som jag behöver oroa mig för, för det är ingenting som blir värre (så länge jag håller mig borta från trappor och sånt där annat tjaffs) men det känns ju inte så kul att höra "då vet du varför inte smärtan försvinner, utan den lär nog hålla i sig ett tag..."  Åh, så segt. Men fortfarande ingenting som stoppar resan, TUR!

And I'm free. Free falling


Mysig dag i skolan. Min sista måndag med alla fina elever, känns faktiskt riktigt sorgligt.

Jag skulle kunnat ligga i sängen nu, med ett flin. Skulle kunna haft en toppenkväll med mina tjejer, planerat det sista inför resan och skrattat!! MEN VAD HÄNDER?

Jag snubblar i trappen och ligger kvar och krälar på golvet. Typiskt. Ambulansen kommer och det första ambulansnissarna (som förövrigt var vääärldens bästa) säger är "vi har med oss en praktikant här idag, det är hans första dag"  heeeeeeeehe. ung snygg kille, tur att jag är så himla söt när jag legat och gråtit en halvtimma. 
  Skönt med en kväll på akuten, och ja, jag skulle inte haft nåt emot det. OM JAG HADE SLUPPIT BLIVIT FASTSPÄND MED EN MASSA BAND PÅ EN BÅR, DET ENDA JAG KUNDE RÖRA PÅ VAR MINA ÖGON OCH MINA HÄNDER.  Jag har iallafall full koll på hur sjukhustaken ser ut. 
Fick efter datortomografin konstaterat att det inte var någonting som var trasigt utan att jag bara var rejält mörbultad. ¨SÅN LÄTTNAD! (resan hade varit så tackochhej annars)

Skönt att komma hem. Jag har världens bästa syskon, världens bästa föräldrar och världens finaste lilla hund. Vovsan kom och la sig vid mig, tittade med sina finaste ögon och sa "hur mår du? jag finns här, krama mig"
Djur alltså, sjätte sinne för sånt där. Underligt.

Nu ska jag däcka i sängen och ladda för att ta mig upp ur sängen imorgonbitti.  Bitter över att inte kunna jobbá imorgon, men även jag insåg snabbt att det faktiskt inte skulle gå. Så, en dag ledigt blir det..

You got a fast car, Is it fast enough so we can fly away?


Fina fredagen tillbringade jag hemma med familjemys.

Lördagen spenderade jag på Komvux tillsammans med en hel drös andra högskoleprovskrivare. Första gången för mig och jag måste medge att jag var en smula nervös, totalt oförberedd och helt jävla lonely.  Skrev turligt nog i samma sal som Johanna B och Oscar. Det var tur!  Lunchade med Mattias, Fredrik och Tordas på Nam Nam. Tog nya tag och fortsatte skrivandet.  Mitt huvud var helt tomt sen..


Senare på kvällen blev det en tripp till Linköping med Fia och hennes Johanna för att hälsa på Duss och EM. Som förövrigt har världens finaste och världens stööööörsta 5a!!! Helt sjukt.





Tjejerna hade donat tacos, så det blev mat, en massa snax, kortspel, skratt och film. Så¨himla mysiga. Somnade långt in på natten och steg upp tidigt för att tittta på tjejerna när dom spelade innebandy.  Efter det åkte vi till Ikea och käkade köttisar, myste lite innan det var dags att röra sig hem mot nypan igen.
Mysig helg med världens finaste bruttor och världens tokigaste Fia.   "Deeesperat brud alltsååå"


Kom hem, tappade upp ett bad och sen söömn. 

LOVE

Something you may need when you feel sad and grey


Kände mig konstig i kroppen i dag. Vaknade på helt fel sida imorse och hade helst av allt velat somna om igen.
TUR att man jobbar med världens bästa elever som förgyller vilken pissdag som helst! :)

Var tvungen att sova några timmar när jag kom hem. Vaknade och tryckte i mig några pannkakor. Men inte tusan hjälpte det. Jag känner mig fortfarande konstig i kroppen. Antingen är det dom där jädrans vaccinpillrena vi knaprat i oss, eller så är det en förkylning som ligger och gror. Hoppas på det första!

Nu ska jag gosa ner mig under täcket och somna till tonerna av Lifehouse och deras Smoke & Mirrors.

Världens bästa vän
 

jag håller andan med dig, för jag vet hur du känner. Sjung om de gånger vi delade ett liv med en blick


Måndag och jag spenderade dagen på Långbergsskolan. Sen åkte jag hem, landade en stund innan jag åkte in och hjälpte Fredde att flyttpacka. Vilken röra!!  Donade och donade innan vi mötte upp Basse och avslutade med mat på bron. Skrattade bra länge åt en lapp med texten "Inga kort köp IDAG!!!!!!!!!".... Särskrivning och vredesexplosion i ett, i love it!

Igårkväll myste jag och Joe ner oss i sängen, tände lite ljus och kollade på film. Avverkade både Slackers och Hachiko. Sista filmen var så himla fin, rakt igenom. Och jag ljuger om jag säger att tårarna inte brände i ögonlocken.

Idag åkte jag med Chani och Joe till sthlm och Vietnams ambassad. (Fattar inte varför dom lägger en ambassad mitt ute i en obetydlig liten förort) I en liten flygel till ett pyttelitet litet slott trängde vi oss in och lämnade in våra visumansökningar, livrädda lämnade vi även ifrån oss våra pass OCH FAN TA DEM OM PASSEN INTE KOMMER HEM IGEN! 
Åkte fel och fick en ickeplanerad sightseeing genom ännu en obetydlig liten förort. Stannade en snabbis på Ikea, (klarade oss ifrån bomber och sånt där som vi hört att dom pysslar med där uppe) käkade och försökte hitta glasen som jag så febrilt letade efter sist, men icke. Kommer in om 2 veckor, KANSKE. Kiss my ass.

Ikväll har jag donat med dom sista (nåja, nästan) papprena inför resan. Vi, eller mest jag kanske, är sånt kontrollmonster så jag har gett mig tusan på att ha koll på allting (just därför kommer allt skita sig där nere, promise!) innan vi åker dit.  

Åh, det är bara 2½ vecka kvar nu!!

Hand in Hand

Denna vecka har jag: 

- Jobbat på Gripen. underbara älskade Gripenskolan. Visste inte att jag saknade det så mycket förrän jag var där och såg, upplevde och mindes. 

- Kollat på lägenhet med mina favvograbbar. Finfin 5a mitt i stan. Voilà! 

- Gråtit en liten skvätt. Älskade lilla raring, världens finaste kisse stötte på problem under kissekattfödandet och blev tvungen att somna in.  Trodde att jag blivit härdad efter alla djurförluster, men icke, det tar lika hårt varenda gång. 12 fina år och nu skuttar hon omkring i katthimlen. Fina lilla Sessan.

- Badat. ÅH, vad jag älskar det. Och ÅH vad jag riktigt längtar efter att få krypa ner i badet efter en dag ute i snön. Men nä, juste, jag ska ju ligga på stranden hela vintern. Attans!

- Umgåtts med gamla elever från Långberg.  Jag och Bísharo hälsade på Deeqo, Abdi, Saddam och deras familj i fredags. Vi fikade, pratade, skrattade, kollade på film, läste läxor, fikade, dansade och skrattade. Älskade barn, vad jag saknar dom!

- Jobbat. Långberg, Gripen och så Hertz hela helgen. money money money. 

Imorgon är det Måndag och 3 veckor kvar innan vi drar.  REeeeEsSsFEebbER!!!

"På parrongen.." "nej, Perrong heter det" "jaja okej, på parrongen..."


Afterworkade med Långbergsgänget i fredags. I-klass lärarna tackade av Jenny som slutar. Känns faktiskt lite tomt, jobbade med henne hela våren och nu tar hon nya kliv i livet och börjar jobba i Oxelösund.  Önskar henne så mycket lycka och är helt säker på att hon kommer fixa det galant! 
  For vidare hem till Nella för att ha tjejmys med en massa brudar. Världens bästa Maria (som jag inte träffat på jag vet inte hur länge) var där och jag ville bara krama om henne. Mysig kväll med härliga tjejer.

På lördagen blev det innebandy och mys hos Johanna med henne och Eva som var hemma från Oslo. :) 
  Tog mig ut på krogen och kalasade med tjejerna (& killarna) som var hemma från Linköping och hade en kanonkväll.

Vaknade med lättare huvudvärk igår men tog mig upp, städade och sen åkte jag in och bakishängde med Basse och Fredde innan jag styrde stegen mot Bowlinghallen för att möta upp stora delar av gamla "familjen".
  Dvs, många tjejer från förra årets innebandylag.  Thorénsyrrorna och Gadden som numera tillhör Nykvarn, Lucas som inte längre agerar damcoach, Lundéns och Duss som bor i Linköping och Fia som inte längre har nåt knä.

Avslutade på Rhodos med Linköpingsbrudarna + Fia.  God mat, underbart sällskap och skratt i mängder. Kunde inte avslutat bättre.

en del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig


Hade en pissmorgon igår. Och så kommer man till skolan och möts av en drös ungar som skriker "caaamilllaaaa" och överröser en med kramar. Hde plötsligt världens bästa morgon.

Läxförhörde, läste Pippi, målade Pippi och tittade på Pippi. Världens bästa barn och världens bästa dag!
Fortsatte in på frititds där jag fick ännu fler kramar och härliga små leenden. Varm i hjärtat, så in i norden.

Kom hem och var jättetrött. Inte mer än rätt att mitt överbelastade sömnkonto tog ut sin rätt. Powernappade nån timme innan det var middag. Sen invigde jag vårat nya badrum och BADKAR (som jag saknat det) med mysig musik och levande ljus. 
 

Hade en kort dag idag och sen åkte jag och Johanna och hälsade på Borgmästarhagskolan.  Vi tog några nostalgirundor, fick se nya matsalen och omgjorda aulan. Så mycket minnen! 
   Min absolut bästa skola, och mycket tack vare fantastiska lärare.   Bl.a Torbjörn och Lelle, och båda var där idag! :)  Blir jag lärare ska jag tamejtusan bli precis som dom.

Jag och Johanna tog en sväng upp till Heron. Besökte Ikea, shoppade och fikade billigt och pratade mysiga (och mindre mysiga) barndomsminnen.  Världens bästa Johanna!

Lonely robot in a wasteland, rusting in a lonely harbor


Kände mig så jävla duktig ikväll. Jag plockade i diskmaskinen, handdiskade, rörde i grytor, vispade grädde, slängde skräp och stekte köttfärs. Allt på samma gång  (okej, inte riktigt på samma gång, men vafan) Kände mig som självaste Mat-Tina..........  Fram till att MR TOMAT klev ut i rampljuset och krossade hela min perfekta bubbla! Den lilla jäveln var nämligen lite flyktbenägen och orsakade stora skador på min tumme i samband med sitt smitande. GRR, det är så obehagligt att skära sig i fingrar sådär. BURR.

Däckade i soffan och har kollat igenom massor med Pippifilmer så jag vet exakt vad jag ska visa barnen för nån imorgon :)  Nu ska jag packa ner mig under en massa täcken, för det är kallt ute. Höst på riktigt var det nån som sa (jag som fortfarande hoppas att sommaren ska komma tillbaka, skit också)


för dig ska jag gör det tusen gånger om

Skrattade så tårarna rann idag. Vi har nog världens härligaste elever och jag har världens bästa arbetssplats!

Imorgon blir en bra dag. Jag ska vicka i I-klassen med alla mina små raringar. Vi ska ha en Pippi-dag och bara ha så himla roligt.  När jag säger hejdå till dem går jag över till fritids och alla små änglar där :) Toppendag rakt igenom, jag bara vet det!

Nu ska jag försöka röra ihop lite mat (försöker mig på lite matexperiment idag) och sen tänkte jag mysa ner mig i sängen med en film.

allt som du gör blir till pärlor på min panna


Hyrde ut några bilar, gjorde klart allt som gick att göra klart och lite till. Klockan var ändå inte mer än 17. Stor suck.

Johanna hade p-fest med jobbet och jag blev medbjuden som "respektive".  Världens mysigaste lägenhet, mysiga människor, lekar och en massa skratt.  Synd att jag inte kunde stanna hela kvällen. Jag jobbade ju faktiskt och var tvungen att bege mig tillbaka till Skavsta.  Och, jag trodde att jag skulle få sitta och stirra upp i taket (läs: nörda på facebook) tills jag skulle stämpla ut vid tolv fick en trevlig överraskning när mr "en-dag-försenad" dök upp och ville hämta ut en bil. Självklart fick han göra det, han var ju min one and only på hela kvällen!

Min lillasyster har världens sämsta lokalsinne vilket jag fick bevittna inatt, igen.   "Sväng där, och sen är det på den vägen, gult hus till höger" Superenkelt? jotack. Totalfel, men vi kom hem tillslut.

Vaknade inte helt utvilad imorse. Befann mig på jobbet en kvart tidigare och ska vara här till 24 inatt. Börjar halv 8 på Långberg imorgon, jobbar till halv 4 och åker direkt och jobbar kvällen på Hertz. Och nej, det är inte synd om mig. Jag har ju valt själv.



I'm just a girl living in captivity,Your rule of thumb makes me worry some


Fredag, veckans sista arbetsdag för många. Inte för mig eftersom jag har lyckan att ha ett extraknäck varannan helg! Så, denna helg spenderar jag på Skavsta & Hertz.

Hade en mysig hemmakväll med Odessa igår. Vi hade huset för oss själv och slumrade framför idol hela kvällen. Jag har aldrig varit något idol-fan och kommer aldrig att bli, men visst är det ganska bra underhållning i brist på annat :)

Vaknade av solen i ansiktet imorse. Lite bitter för att jag inte kunde somna om, men visst är det väl ett ganska skönt sätt att bli väckt på också?  Toppenväder och sjön var alldeles spegelblank. Awesome!

Nu är det snart dags för mig att packa mig iväg till jobbet. Ingenting alls att göra idag hörde jag precis. Känns sådär, är man på jobbet så vill man ju helst jobba. Johanna har bjudit iväg mig på middag ikväll och det passar ju bra idag när "lunchen" kan få bli lite längre om den vill :)

Ppuss

RSS 2.0