Här står livet i farstun så nära inpå, men det är nåt som gnager ändå


Mitt annars så glada humör var spårlöst försvunnet idag. Jag letade tamejfan överallt utan framgång. 
    Åkte till ramdalen, föll ihop i ett solarium en stund och sen duschade jag länge och avslutade en kort stund i bastun. Och inte förrän då, kunde jag slappna av och strunta i att försöka hitta orsakerna till varför jag var grinig. Det bara var så idag helt enkelt.

Sen kollade jag när tjejerna tränade. Och inte förrän idag slog det mig att jag kanske aldrig mer kommer spela innebandy. Slutar jag nu lär jag inte börja igen.  Det är ju med dom här tjejerna jag vill spela och inte med några andra.  Tungt

Bad day, helt enkelt.  Tror jag ska boka in mig på SPA nästa gång jag är långledig.  När nu det blir. Hela september är full med 20årskalas, träningsmatcher, träningar och jobb i massor.  Gud vill att jag ska känna att jag lever tydligen. Jag som brukar tycka att september är världens bästa månad...

Nu ska jag duuna, börjar 11 imorgon. Skönt. 

Godnatt!

"hej, skulle inte du jobba idag?"


Den är verkligen över nu, sommaren. Imorse var det visserligen sol när jag vaknade, men när jag hade skjutsat syster in till skolan och var påväg hem så kom det här tråkiga höstvädret . 
  För ett år sedan låg jag i solstolen på Cypern tillsammans med Johanna och Maria, pratade världsliga problem som att Colan inte var tillräckligt kall eller att det var för långt till närmsta glasskiosk. 
 
Pinsamt att jag hade missat att jag skulle jobba idag också. Jag måste verkligen ha missuppfattat allting förra veckan. Det blev lite för mycket information på samma gång tror jag. Dumt, och jävligt pinsamt med tanke på att jag inte ens jobbat på Hertz en vecka. Men imorgon är jag på G igen, då kör vi hela dagen. Det ska bli kul.

Details in the Fabric


Igår blev det myskväll hos Lisa. Tacos, kakor, jordgubbar, pepsi, godis, en film, en soffa och världens mysigaste Lisa gjorde min lördagkväll helt suverän. Det var precis den avkopplingen jag behövde efter veckans jobbpass.

Imorse var det jobb igen. När jag kom hem trillade jag ihop på sängen och sov hela eftermiddagen. Det var skönt!  Sen blev det innebandytittande när Onyx mötte Nykvarn i en träningsmatch. Jag ska hålla alla tummar jag har för att Onyx h1 tar steget upp i superligan iår. Jag tycker att Onyx är värda det, med tanke på allt slit alla personer runt omkring lägger ner för att det ska kunna hålla hela vägen fram.  HEJA HEJA!

Imorgon är jag ledig, om inte Hertz ringer (vilket jag hoppas att dom gör, även om det skulle vara välbehövligt med lite vila).  Har ganska mycket saker att ta itu med och då är det tur att man är morgonpigg och vaknar vid 8 :)

Nu ska jag somna med världens finaste nattimusik i öronen. Den här t.ex, perfekt att somna till.

Det är tydligen asskönt att sitta såhär. Lilla tussan, hon försöker då alltid vara rolig hon.

Pengar rullar in som dom ska..


Idag är jag verkligen supertrött.

Jag har jobbat nästan 50 timmar sen i tisdags.  Frukost och lunch på Marsviken varenda morgon, och denna vecka har stället varit proppfullt med konferensgäster (vissa trevligare än andra).  I torsdags började jag nya jobbet på Hertz ute vid Skavsta. En timme efter att jag slutat på Marsviken skulle jag börja på Skavsta ( helt på andra sidan stan, men jag hann både hem och dit på den timmen) 
  Jag har jobbat med Sofie och Jenny på Hertz. Jag har blivit lite driven med eftersom jag är ny (trainee) och blivit kallad för Traijne istället.  
   Jag har aldrig sett så mycket siffer och nummerkoder förut, och nu ska man helt plötsligt kunna alla också. Tufft!  Men jag gjorde faktiskt framsteg igår och kunde helt på egen hand checka in massa bilar. Det kändes bra.

Idag var det lite lungare på Marsviken. Jag käkade upp marsipanöverdraget på tårtan som fanns kvar. Och David körde ner andra Davids huvud i en annan. Dom är tokiga dom där två.

Ikväll blir det bara lugnt. Jag har duschat hur länge som helst och verkligen njutit av att ha en hel kväll där jag kan göra precis vad jag vill.  Troligtvis blir det myskväll med Lisa (som jag numera, tack vare henne, även kan kalla arbetskollega) :)

Tidens Tempo!


06.30-11 11-17 idag
06.30-14 15-24 imorgon
06.30-14 15-24 på fredag
06.30-14 på lördag
06.30-13 på söndag
Frågan är när jag ska hinna sova dom här dagarna? 
  Jag vet nog inte vad jag gett mig in på egentligen. Över 50 timmar på fyra dagar och på tre olika arbetsplatser.
Men jisses vad kul det ska bli. Marsviken är världens toppenställe och jag älskar verkligen att jobba där. Dagis är verkligen ett toppenställe (även om barnen käkar racergröt vissa mornar) Och Hertz vet jag ingenting om förrän imorgon, jag kommer behöva testa mina gränser vad gället stress och engelska vet jag iallafall, bevisa mina biltvättarskills och mycket mycket annat Jag tror det kommer bli skitbra det med.

Nu är jag trött. Ungarna var livligare än vanligt och jag blir trött när jag tänker på hur lite jag kommer få sova resterande nätter denna vecka.

Nu är det läggdags för länge sen faktiskt.

Puss på idag!

Idag jobbade med dom allra minsta på dagis. Världens sötaste ungar faktiskt (snorandet, dregglandet, allt spill med mat och bjölbytandet behöver vi ju inte nämna) Jag fick iallafall kramar i massor och det känns bra när man hela tiden behövs för att deras liv ska flyta på.

Fick reda på att jag fick extrajobbet på Hertz också.  Kommer bli spännande, börjar redan på torsdag! :)
  Så när jag kom hem från dagis var jag lite extra glad, så jag åkte med grabbarna in till stan och snabbshoppade lite på dom nyaöppnade butikerna (Choose och Cubus) Lite kläder och två par skor blev det, så nu är jag ännu lite lyckligare.
Min dag fulländas av att mamma stekt pannkakor. Sen är det Linas kvällsbok på femman innan det är nattinatti (upp 05.30 imorgon)

Så jag lever idag, idag, idag..


Imorse var jag på arbetsintervju. Skulle vara där klockan 9. Vaknade 08.30 och då tar det ungefär 20 minuter att åka. Jag skyndade mig allt vad jag kunde och, tro det eller ej, men jag hann faktiskt dit i tid.  Jag trodde att hela dagen skulle bli piss sen (det brukar bli så när det går dåligt på morgonen) Men intervjun gick jättebra (hoppas jag) och förhoppningsvis har jag ett till extraknäck om ett tag. Världens roligaste verkar cheefen vara också, supertrevlig verkligen!
     Sen har jag grejjat papper hela eftermiddagen. Har faktiskt fått riktigt mycket gjort. Enda lediga dagen på en vecka så jag utnyttjade den väl. 
   
Den här låten har rullat om och om i mitt huvud hela dagen.. Och man blir tamejtusan riktigt lycklig av den, har skuttat på rosa moln hela dagen.

Sommarens Sista Smak


Jag är totalt slut efter den här helgen.

I fredags åkte jag in till stan och kollade på Adiam, CK och Lorentz & co.  Det var helt okej, kände mig dock väldigt väldigt gammal bland alla 15åringar.  Träffade Volkan och mina syskon inne på borggården. Liiillebror var full som stryk och jag skrattade så jag dog.  Träffade Therre på hamnmaggan och myste med henne en stund innan det var dags att försöka leta reda på systeryster och åka hem.  Det blev en lång hemväg. Dhannyboy mådde sådär och vi velade runt i stan medan grabbarna i baksätet gapade så glasrutorna höll på att sprängas.  Hem kom vi tillslut iallafall, jag och världens bästa syster.

I lördags blev det en sväng på stan och sen satt jag och gratisfikade på Kumlinz medan jag väntade på mallanbrallan. Sen kom Lasse Lindh & co in och frågade efter fika och jag var tvungen att säga att det var stängt och sen visa dom till ett ställe där dom kunde sitta och ta en öl. 
  Jag och Mallan drog till sporthallen och kollade lite innebandy innan vi gick ner till slottet för o kolla världens bästa Lasse Lindh..  Kramades med gadden, solen lyste och världens mysigaste låtar spelades. Då mår man bra!
   På kvällen blev det trerätters på skeppet med Johanna och Maria.  Vi tog såklart ett av Chanis bord och fick världens bästa service!   Sen traskade vi till slottet och såg när Promoe lyfte hela nyköping. Vilket drag!
   Efter Promoe blev det housekväll på skeppet, träffade grabbarna flen och avslutade med mat på kebaben.

Idag har jag varit hos Johanna hela dagen (Jag måste passa på att umgås med henne nu när hon är hemma) Dessutom fyllde hon 20 idag så det blev mycket god mat, massa fika och mys med hennes släkt hela dagen.
Imorgon fyller Marrebarre 20.  GRATTIS MINA BÄSTA!!

True Colors


Idag är det fredag, konstigt nog känns det mer som en onsdag.  Har haft en väldigt bra vecka faktiskt.  Har umgåtts med barnen hela dagarna och jag blir helt varm i hjärtat av alla härliga ungar och av alla fantastiska människor som jobbar på skolan.  Människor som jag själv haft som lärare när jag var liten är jag numera arbetskompis med. Det är konstigt hur annorlunda man uppfattar människor nu, jämfört med när man var barn.  Världens finaste människor är det iallafall, allihopa!

Har hunnit med en promenad med farmor den här veckan också. Vi tog en sväng förbi pappsen och kollade när det tröskades.  Det är verkligen sensommar för mig.  Minns alla somrar när vi var små och hoppade runt i kärrorna bland all säd. Det är minnen det.  Sånt som andra barn aldrig får uppleva. Det finns mycket sånt faktiskt.  Så mycket fint som man får uppleva och lära sig på landet, som alla andra går miste om. Det tycker jag är synd, för det är verkligen det ultimata sättet att växa upp på för små barn.

Imorgon kommer Johanna hem en sväng. Ska försöka hinna till stan och fixa kedjor så jag kan kedja fast henne nånstans så jag slipper åka till linköping varje gång jag vill träffa henne.
   Promoe och Lasse Lindh spelar i nykis imorgon också, och massa fler som är ganska ointressanta. Dessutom är det Melody Club på skeppet ikväll.  Känns som om det kan bli en rätt bra helg alltså!

Fint att vakna upp till! 

I'm blue da ba dee daba die



Blue are the words I say and what I think.
Blue are the feelings that live inside me.

Onyx


Förlust i fotbollen idag igen men precis som alla andra matcher har vi ingenting att förlora och jisses vad vi köttar på bra. Idag var det fight och vi hade vunnit om inte fegjävlarna tatt med tre pojkspolingar. 

Sen race till säsongens första inomhusträning med klubba och boll. 23 tookladdade brudar var det på planen. Och vilken träningen sen. Snyggt jobbat allesammans!  Och jag är så jävla övertaggad. Om det är innebandyn eller om det är innebandyn, det är ju frågan.  Jag vet iallafall att jag ska göra allt för mina brudar iår, och sen får vi se hur bra det blir med mina hälisar.  Ska försöka att strunta i dom iallafall, blir bara ännu mer frustrerad över att det inte funkar om jag tänker på det hela tiden.  Vila är bästa medicin. tack för den.  

It´s dancy time!


Man är bara ung en gång i livet. Och då ska man väl förfan ta vara på den gången också..  Och det gjorde vi igår, kan man säga. 
 
Amanda hade fixat ihop massa härliga brudar och ställt till med sexparty.  När hämtmaten var uppäten och bordet var fyllt med snax och vinglas fick vi sällskap av Mr Big, Rabbitsar, massageoljor och strap-ons! 
   Riktigt riktigt rolig kväll med mycket skratt och galenskaper.  Nästan 12000 kr brände vi, och sen blev det bara vildare och vildare.  Världens bästa människor förgyllde hela min lördagkväll! 


Min älsklingjohanna flyttade ner till linköping idag. Jag har inte riktigt förstått hur mycket jag kommer sakna henne.  Idag var första gången som jag insåg att vi kanske bara kommer ses nån helg i månaden. Och det gör ont, riktigt ont.
Jag ska gråta mig till sömns ikväll tror jag.

Love and Memories


Det blev förlust med 5-1 ikväll, och jag gjorde mitt andra självmål (gör man inga framåt får man göra dom bakåt istället). Ändå känns det lite som en vinst. Vi var tuffa idag, stenhårda faktiskt och det var riktigt roligt att spela.  
   Jag börjar längta tillbaka mer och mer till allt. Men innan jag ger mig in i någonting måste mina hälsenor funka ordentligt. Och även om det blir bättre är det inte säkert att det kommer funka.  Jag blir tokig. 

När jag kom hem tog jag en långdusch och sen hoppade jag i mjukisdressen. Det var länge sen jag hann hoppa i den faktiskt, jag är alldeles för uppe i varv och har alldeles för mycket i tankarna för att kunna koppla av. Men idag gick det, men då slog huvuvärken ner som en blixt istället.  Självklart. Jag har inte tid att ha ont i huvudet annars, klart att det kommer när alla spänningar släppet. Tack som faan för Ipren!

Imorgon är jag ledig och då ska jag umgås med Johanna.  Jag kommer gå sönder på söndag.  Det sjunker in mer och mer att hon snart försvinner.  Inte för att det är speciellt långt till linköping men det är inte samma sak att inte kunna ses när man vill. buhu.

I'm just a teenage dirtbag baby


Här ställer man upp och lagar mat, donar efterrätter och tar hem donken. Men vad blir tacken?  Jo ett jävla liv på nätterna när man ska sova. Imorse fick jag nog! När langänget sov som bäst satte jag megafonen på högsta volym och började sjungaa. HEHEH

Hade världens mysigaste kväll på cafékrogen i Tisdags.  I sällskap av Johanna, Lisa, Trond, Charles och Patrik satt jag 6 timmar på samma stol.  Att trubaduren för kvällen sjöng supermysiga låtar satte pricken över i:et. 
    Jag har fortfarande inte förstått att dom lämnar mig om mindre än en vecka. Johanna, Trond och Charles flyttar till Linköping och ingenting blir som det brukar.  Hösten kommer alltså innebära att jag åker till Linköping var och varannann helg för att träffa mina lieblings, dyrt men aack så nödvändigt.

Idag kommer Elin hit och är med mig. Världens mysigaste unge.  Vi ska ut emd hästarna en sväng och sen får vi se.  Ikväll är det iallfall fotbollsmatch. Real Familia står för motståndet.  Sen får vi se om jag är pepp för Petter på Skeppsbron.

Njuta


Har suttit och målat blommor hela dagen idag, gjorde en paus för att spela lite spel och äta lite smörgåsar. Jag sliter verkligen på jobbet . . .

Var taxi åt mamsen och papsen och deras kompisar ikväll. Dom skulle in till Forsen och äta gott och ha lite roligt. Och jag unnar dom alla såna stunder dom kan få. Dom sliter så hårt med allting alltid och det är svårt att kunna komma ifrån när dom har det jobbet dom har, men ibland lyckas dom och då ställer jag utan tvekan upp.
 


Umgicks med Dhannyboy och Limpan sen. Ikväll var jag supersyrra och donade världens godaste pasta carbonara. 
  Jag och vovsan tog en promenad i hamnen och myste lite också.  Jag blir alltid lika glad av nypans blåa små ordbänkar.

När Nyköping är som bäst


Helgen blev precis sådär bra som jag hade hoppats på att den skulle bli, fast mycket mycket bättre.
  Kräftskiva med mina favotjejer i fredags. Sen vinglade vi ut på stan och hoppade in i första bästa karusell. Träffade mina fina innebandybruttor där och lyckades lura med några upp i nån gungig karuselljävel. Som vi tjööt.
   Sen blev det Tellus, och OJ vad fint fixat det var. Hela parken var fylld med människor, dansgolv och barer. Heltokigt och vilken jävla pangkväll det blev. 
   Efter massa minglande på stan kunde vi slutligen vingla hemåt och sova. Trond var kalasfull och kunde inte sluta prata innebandy "hejjjj det äj Tjond, jag vill skjiva på kontjaktet nu".



I lördags vaknade vi tidigt. Empilempan kom och pushade på oss ut på stan. Efter lite frukost och lite glass var vi redo för lite solsken och ett folkfyllt centrum. Festdagarna är så ruggigt mysiga. Hela stan lever upp och alla är sådär lyckliga, att vädret var toppen gjorde folk ännu gladare. Jag blev superirriterad efter att precis mött mannen i mitt liv utan att veta vem fan det var. Irriterande minst sagt.  Efter lite minglande och presentletande på stan blev det en tur till arnö, sen åkte vi till krikon och kollade lite fotboll innan vi mellandlandade hos Trond för att hämta lite kläder för att slutligen vara tillbaka på ruta ett igen. Sen donade Trond & Joe utklädnad medan jag fifflade tordas facebook. HAHA. Nyköpings största kuk vaaa.  Snygga blev dom iallafall, Magnus Uggla och Ronny!


Lördagskvällen började medd den årliga kräftskivan med nästan hundra gäster.  Riktigt trevligt var det och kräftor är ju så himla gott! 
   Efter lite sång och dans åkte jag vidare till Lina för att fira att hon fyllt systembolag. Hur mysigt som helst med några av mina absoluta favoritmänniskor. Sen blev det Tellus återigen. Och det blev en riktig kanonkväll det med. Avslutade med att vara åskådare till det värsta slagsmål jag nånsin sett. 20 poliser och lika många slagsmålskämpar. Jag var livrädd.  Turligt nog hade jag tuffa grabbar bredvid!




Söndagen blev en riktig myssöndag med hela kusinhögen hemma hos farbror Jölle.  Jag var grymt sliten och somnade framför tvn en stund, lurade en stund på hoppmattan också men jag var ta mej sjutton riktigt lycklig. I det sällskapet och efter en sådan helg var det svårt att vara nåt annat faktiskt.

puss på den här!

Vi ses i nangijala sötnos!


Imorgon är det dags.  Sista andetagen för ännu en av våra små.  Det är tungt, sjukt tungt. Jag känner mig lika fjantig varenda gång. Så många små vänner som jag förlorat genom alla år. Och jag intalar mig själv varenda gång att jag är härdad och att jag har vant mig. Men man vänjer sig aldrig. Det gör tamejsjutton lika ont varenda gång, och tårarna rinner lika ihärdigt som alltid. 
    Det är svårt att försöka förstå att det här är det enda rätta, det bästa för dig. (Hur kan det vara det bästa för någon att beröva denna någon livet?)
   Den här gången är det Nellys tur. Kissemissen som bott här ända sedan vi flyttade hit. Det är 13 år sedan. 13 superfina år. Tack, min älskade älskade vän.

"Oj vad pissnödig jag är, får jag pissa i ditt framsäte?"


Maria fick en impuls i måndags. Hon skulle färga håret hos frissan. (inget konstigt med det, hon skulle färga samma färg som vanligt) Men två minuter innan hon ska sätta sig i stolen ser hon en bild på en tjej med skitnsyggt oranget hår. 
   Sen fick jag och Joe agera räddningspersonal som vanligt vid marres impulsidéer.  Frisören hade missuppfattat det hela på nåt konstigt vis och färgat håret i regnbågens alla färger. Det såg verkligen inte okej ut.
    Men, vi fixade till det. Nu är det skitsnyggt!

Sen donade vi lite mat på rhodos, köpte meloner och kröp ner i soffan för att kolla skräck. Jag är definitivt ingen skräckmänniska, och trots att jag var skitskraj vissa stunder (okej, nästan hela filmen) så var den faktiskt riktigt dålig. Men Marre sa att det var kult att se såna gamla skitskräckisar så vi var ju självklart tvungna att se den.
  Det enda jag gillade med filmen var "kom hit förfan, jag vill känna på dig!"

  Den här veckan har jag varvat mitt sittande på en filt i solen med glass, jordgubbssaft, lek i vattenbanan, kittelstunder, spel, gosedjursmys och ännu mer sittande i solen, med världens absolut bästa ungar.  Jag kan inte påstå att jag har det direkt jobbigt med att motivera mig för att gå till jobbet.

Igår myste jag och Joe på Kumlinz uteservering och sen kollade vi när alcazar rockade loss på torget.  Sen träffade vi gamla godingar inne i öltältet innan vi begav oss ner till hamnen. På Skeppsbron var det sådär. Jag & Emil tog en raggarrunda i stan istället. Emil "sunshine" Johansson, som jag kan skratta tillsammans med den killen
  
Efter jobbet idag var jag totalt död. Sov några timmar innan jag och mamma begav oss ut på cykeltur. Stannade på loppisen en sväng och jag fyndade världens tuffaste skumpaglas. Sen åkte vi hem och donade mat och nu är jag dödstrött.

Det går bra nu!


Toppenveckor avlöser varandra just nu.  Den här veckan var inget undantag. Har umgåtts med världens bästa människor och jag kan inte göra annat än le just nu, hela tiden.

Mina innebandybrudar var här och röjde i veckan. Vi grillade, busade och skrattade.  Har världens finaste tjejer i laget och det kommer bli så bra iår. 


   Umgicks med Eva, hängde på blodcentralen och så kom mina darlings hem från Kreta. 
I fredags myste jag ute vid Tistad slott med Emelie och Malin. Tedlåtarna avlöste varandra i regnet, mysigt!
Sen blev det spontanutgång med Lisafisa, Skeppsbron och sen avslut på max med grabbarna. 
   Lunchning med Lisa igår.  Förhoppningsvis drar vi iväg i höst. Jag bara hoppas att det verkligen blir så. Inte för att jag inte trivs i den här staden och bland dom här människorna. Det är verkligen toppen när det är toppen.  Men man kan det här nu. 19 år på samma ställe har gjort sitt, jag är uttråkad helt enkelt.  Ett nytt land med nya människor är nog helt enkelt riktigt rätt just nu. 

Sen blev det vin i k-holm med alla tjejerna där. Napahistorierna avlöste varandra och innan vi blev för vingliga gav vi oss av mot öltältet. Riktigt kul kväll med finfina kholmsbrudar! 
  Sov hos världens bästa ralleballe, tur att jag har honom, vettiga killen. Sov länge idag, donade lite mat och sen fick jag skjuts till jojje så jag kunde åka hemåt. 

Ikväll har jag myst med family. Ida åker iväg på galoppkurs i två veckor imorgon. Min fina fina lillasyster som jag tycker så mycket om, hur ska jag klara mig?  Tur att det finns telefoner.

napamemories!
RSS 2.0