Dra på smilbanden och upp med humöret

Imorse blev det massa krångel med massa djur här hemma så det blev inget Stockholm. Jag spenderade dagen med Marre och Johanna istället. Meningen var att vi skulle powerwalka runt Nyköping, men suget var inte så stort så vi satte oss och tog en långfika på Mecka istället. Nästan samma sak som powerwalk, visst?
 Sen köpte vi världens största långfranska och tog med ner till ån, fåglarna visste direkt vad det var frågan om. Helt hysteriska var dom små liven och anföll oss direkt. Såna skulle man dressera, värsta vapnet! Kul var det iallafall och brödet var slut på sju röda.  Efter det åkte vi och hämtade massa kort från studenten. Vilka minnen, och vilken jävla dag. Skulle göra vad som helst för att få uppleva den igen :)
    Sen hämtade vi upp Trond och Emil för en tur till donken och lite glass. Fruktansvärt moget och fruktansvärt roligt. Samtalen var inte särskilt rumsrena och Johanna tyckte synd om ungarna bredvid som fick sitta och lyssna på sån skit. 


Sen åkte jag ner till Kovik för att rensa tankarna lite. En timme senare satt jag kvar på samma sten, kollade ut över samma hav och hade exakt samma tankar i huvudet. Ändå kändes det så skönt.  Vatten måste vara något utav det mest avslappnande som finns. Precis vad jag behövde just då.  

Nu ska jag njuta av en riktig långdusch, sen ska jag packa in mig i morgonrocken och ladda för imorgon framför tvn. 
Imorgon ska jag nämligen vara lärare igen, för årskurs 7-9 den här gången. Språkfröken, känns verkligen som min starka sida.  Det ska hur som helst blir riktigt roligt, wish me luck :)

Stuck in reverse

Idag har jag jobbat länge men konstigt nog gick dagen väldigt fort.
  När vi plockade undan madrasserna efter sovstunden sa jag "oooch där kom en stycken kudde" och då säger sötaste lilla ungen "nääe, den är inte stickig?".  Sött.
   Nu har jag bara degat hela eftermiddagen. Det är så skönt, men snart måste jag verkligen bege mig mot gymmet. Det här håller inte. Göteborgcupen, det var då vi skulle vara biffarna va? Hm, onsdag får det bli. Deal.
  Imorgon ska jag till sthlm med mamma och lillebror. Lillebror som snart är 18 och har körkort. Snart lika gammal som jag. Han kommer dock alltid vara lillebror. Lilla lillebrorsan. Dhannyboy.


When you try your best but you don't succeed....

Mmmm!

Jag blev lite ledsen i ögat när så många människor i Nyköping hade lamporna tända under Earth Hour. Jag tyckte det var en bra anledning för folk att mysa till det lite med ljus, men icke. 
   Jag, Joe och Marrebarre hackade ihop världens godaste fruktsallad. C-vitaminerna flödade och jordgubbarna skapade sommarlängtan som heter duga!
  
 Sen myste vi ner oss i soffan framför fotbollen. Ganska händelselös match kan jag tycka, vi hade förväntat oss lite mer action av Elmander och grabbarna. Elmander som förövrigt var en stooooor besvikelse, tur att han blev utbytt och fick sitta och grina lite. 
  När matchen var slut var pizzasuget alldeles för stort för att vi skulle kunna hålla oss. Marre sov i soffan medan jag och Joe var på Kebaben och grejade pizza.  När vi skulle därifrån var det en gubbjävel mitt i vägen som vrålade "jäävla svartskalle" när vi kom åkande. Jag borde kört över honom och backat några gånger, ångrar verkligen att jag inte gjorde det. Snusk.  
  Sjukt god var pizzan i alla fall och riktigt bra avslut på en skön lördag. 
   

En, Två, Explodera!


Det gick inget vidare med dammsugaren förut. Ingen av oss var på humör så det sket sig rätt rejält. Lika bra det, känns bättre att städa en söndag tror jag, så det får helt enkelt bli imorgon.
   Hade lovat skuttan en promenad idag också, och eftersom jag inte är någon löftesbrytare så traskade jag iväg. Ruggigt skitväder var det, men den glada lilla hunden och den fina musiken gjorde allting lite bättre
  Ikväll är det Earth Hour halv 9 och sen spelar Sverige mot Portugal. Bara tanken på 90 minuter Elmander gör ju att man kommer sitta klistrad. Go Gula & Blå!
   Nu ska jag ta ett stort hopp in i duschen, fixa lite och sen blir det mys med Marre och Joe. Perfekt! 

Förresten, läste precis att TT vann kvalserien och därmed är klara för SSL. Jättekul verkligen! 
  Det kuunde vart Onyx, vad grymt det hade varit.  Jag har inte riktigt förstått hur nära det är. Snart så!  
Nu längtar jag till nästa säsong, ojoj.

Duschen var det, ska nog nynna lite nationalsång till och med. Bara för att tagga lite extra. hi. puus

"As long as I'm alive, baby I'll die for you"


Vi stog i kö i en halvtimme och frös sönder fötterna, när vi väl kom fram ångrade vi oss. O så intelligent. Club Karma var för fullt för att det skulle kunna bli kul så vi gick till tellus istället. Bra val!  Träffade Räkovic och hennes kamrater i sofforna och försökte värma fötterna över stearinljusen. Sen kom en väldigt överförfriskad kusin och kramades, Chani fixade superdrinkar, raggade 30 åringar ute på altanen och gömde oss för mr Hockey. Sen stog vi och skrattade åt Viktor när han raggade upp en ful tjej på 120 kilo, det värsta var att han fick dissen. Han var ganska full.
  Vi skrattade så att vi höll på att dö åt en kille som kom fram och pratade med munnen full av kebab. Sen skrattade han också och det hela slutade i skrattkaos. 
   Somnade som en stock sen. Sliten var ordet.

Dötrött idag, känns tungt att jag vet att jag har ett rum som behöver städas. dooh.
  Ikväll blir det förhoppningsvis lite mysigt fotbollstittande, Earth Hour mitt i alltihopa också. Helst skulle jag vilja hinna till ån och mata änderna också. Vi tyckte så synd om stackarna igår. 
    Nu ska jag äta ostkaka och sen ska jag och dammsugaren ta en liten promenad tillsammans. Hejsvejs

Tjena pöLet!


Hela veckan har jag gungat, torkat ungar i baken, kusats och ätit sandtårtor i olika slag. Och, det är så fruktansvärt roligt, jag älskar det verkligen.  Men idag är det så skönt att det är fredag, öronen får äntligen vila lite mer än bara en natt. 
  Det enda som är riktigt dåligt med den här fredagen är att det snöar alldeles för mycket ute. 

Ikväll öppnar Club Karma, det är armytema på Tellus, sen blev vi bjudna på storparty i Kholm, Sverige spelar mot Portugal och så är det Earth Hour.  Vi får se vart vi styr stegen den här helgen helt enkelt. 

Jag har varit glad hela dagen, kommer fortsätta hela kvällen och antagligen hela dagen imorgon. Ett ynka litet sms från andra sidan Östersjön har gjort hela min dag.

Tingaling tingaling!


Partajet i lördags blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Jag hade hoppats på att vara astaggad för party men efter en alldeles för lång powernap var jag mer död än levande.  Iväg kom vi iallafall, alla gamla sköningar var såklart där och det var fruktansvärt kul att träffa människor som man inte sett på länge. Jättebra fixat av grabbarna med livemusik, Dj och dansgolv, men det kändes inte som våran grej det där.  Och när det sedan spårade med bråk och slagsmål kändes det lika bra att åka hem.  Jag, syrran och Danni åkte till max och käkade glass, där såg vi killen som körde på oss i veckan och lämnade en lapp på hans bil med texten "fan vad vi skulle vilja hoppa sönder din jävla bil". Hoppas han sov gott sen. 

Jag sov iallafall gott innan det var dags att stiga upp, hämta alla babes och åka mot Nykvarn för DM. 
  När vi kom fram bestod parkeringen av en stor lervälling,  "oh, och vi som ha vita skor", Fia (med foppatofflorna) säger "men jag då, jag har ju blomskor".  Finurliga Fia. 
   Flen(flames) spelade semi mot Nykvarn, blev mycket slagsmål och det slutade tyvärr med förlust för flen.  Efter lite lekar utanför hallen åkte vi till nykvarns centrum (om det ens får kallas centrum när det är så litet) Käkade på världens sunkigaste pizzeria, och sen gick vi in på Ica och lekte i deras gosedjurshörna. Gadden och Dussen hade svårt att slita sig och var tvungna att köpa med sig varsin liten kyckling som pep.  Sen tog vi några raggarrundor på parkeringen innan vi slängde ut Fias skor genom fönstret och åkte därifrån. Blomskorna. 
   
Sen kom resten av teamet och tagget var igång. Jag var för gammal för att få spela och fick agera coach istället. ( För gammal, hör ni? hjälp)
Stackars Fia fick matchstraff för ingenting, kändes hårt när jag visste hur mycket hon velat spela. Tjejerna gjorde en riktigt bra match trots förlust med 4-0. Det blev ju faktiskt silver och alla var riktigt glada efteråt. Så himla härligt gäng med tjejer. I love you.
   Vi stannade och kollade hjfinalen, dansade till Tingeling medan Gadden raggade gärnet i invandrarligan. "WZUUUP?!" 
Hemvägen var jobbig, min fot krampade och vi skrämde upp varandra när vi åkte ensamma på vägen, mitt i skogen och i världens snöstorm.  Tror alla blev glada när vi äntligen såg skylten till motorvägen. 
  Somnade innan jag hann lägga huvudet på kudden, men jag är rätt säker på att jag log. 
 
Fias söta små Blomskor längst ner i bild

det är nåt som gnager ändå

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?

"Dancing in the moonlight, It's caught me in its spotlight"

Har kännt mig som en zombie ända sedan jag klev upp ur sängen imorse. Ska dricka apelsinjuice och äta massa kiwi för att fylla c-vitaminförrådet. Sen ska jag försöka sova en stund för ikväll ska man tyydligen orka partyy.  Hoodenfesten är planen, känner mig så sjukt osugen på partaj men jag tror att det kan bli riktigt bra ändå.  Det är ju alla gamla Ns3bare och oppebyare som ska dit!
  
Har suttit och saknat en lång stund nu. Vilket gäng vi var, oppebyligan och gänget från ns3b,  och vilka minnen vi har tillsammans. Alla grillkvällar, hemmafester och mysiga stunder som aldrig mer kommer bli detsamma men som alltid kommer finnas kvar i minnet. Känns lite sorgligt faktiskt. 
   Minns att dom flesta festerna hos Jimmy slutade med ambulans, hos Richard var det vattenkrig eller så klippte folk av håret på varandra och hos Emil var det alltid grillparty. Haha, Vi och alkoholen var trogna följeslagare och det lyckades alltid bli så galet roligt! Ju mer jag tänker på det, ju mer saknar jag alla. Lyssnar jag sen på Thin Lizzy - dancing in the moonlight får jag flashbacks som heter duga. 
   Nuså, nu är jag riktigt taggad för ikväll.

Tjugosexte, i love you!


Och när jag äntligen fick min efterlängtade sovmorgon kunde jag såklart inte sova. Jag försökte och försökte men blev till slut så arg att jag var tvungen att stiga upp. Åkte till stan med mamsen istället. Vi var lite här och var, fyllde på mitt "flytta-hemifrån-lager" med massa bra&ha saker, sen åkte vi till Kvantum och köpte ny supersmarrig yoghurt med krossad choklad i. Supergott!
   På eftermiddagen kom Joe och Tordas hit för att fika och mysa lite. T hade med sig hemmagjord Bulle, han hade till och med packeterat den i fabrikspåse. Duktigt ;)
 
Ikväll har vi jobbat på russindiscot med laget. Vi underhöll oss riktigt bra med både massage och skratt i mängder.  Längtade iväg till Göteborg också, ska bli så galet kul att komma iväg.
  Fia gick in på damernas toalett där en dam tittade konstigt på henne och sa "du, nu blev det fel va?".  hah.
Vi avslutade med korvobröd innan vi susade hemåt.  Fia fick en fin kommentar av kvällens äckligaste gubbe, "hörru din jävla debutant"  Skrattade så vi dog.

Nu har jag suttit vaken ett tag, håller ögonen uppe med tändstickor. Trött är bara förnamnet. Och ändå har jag ingen lust att sova. Men jag ska. Imorgon måste jag vara pigg.

Tschüss

Happiness


Jobbade i stan igår med, underbart väder och härligt glada barn. Man blir så himla varm i hjärtat av sånt. 
  När jag slutade satte jag på mig solglajjerna, höjde volymen i bilen och var på strålande humör... DUNK, ända fram till nån idiot körde rakt in i arslet på mig. Var nära att ta fram bazookan när det första killen sa var "ey, varför bromsar du, det är huvudled här?" Åh, hur dum får man bli. Den killen behöver absolut lära sig stava till AVSTÅND. Sa några väl valda ord till honom, kollade att bilen klarat sig utan skråmor och åkte ilsket därifrån.
   Var och tittade när Onyx mötte Vingen senare. Satt och pratade med Monika hela matchen i stort sett. Så skönt att få ventilera alla tankar och känslor med en vettig vuxen människa ibland. Att hon dessutom vet precis hur man känner känns så tryggt.
  Onyx vann med 8-1, skönaste kommentaren av Henke L när onyx fick en dubbelutvisning. "hehe, nu blir det iallafall jämnt" .  Resten av kvällen spenderade jag på donken med Lucas. Konstigt att man alltid ler när man vart med den killen.

Efter jobbet idag var jag så rysligt glad. Förstår inte vad ungarna gör med mig, omöjligt att slita sig. Jag skulle vara rik om rikedom räknades i kramar. 
  Träffade Joe & Marre på stan, vi  förbättrade feelgood-känslan ytterligare med lite shopping, fika och deeptalks. Ni är tamejfan sjukligt underbara!

Gud ler mot mig idag

Filmkvällen med kusinerna och Albin igår blev inte så onyttig som jag trodde. Jag lyckades hålla mig ifrån skålarna rätt bra och drack inte många glas pepsi. Kollade på Arkiv X, In Bruges och How to lose friends & alienate people. 
  Hade lovat mig själv att sova tidigt eftersom jag skulle till blodis, jag ska sluta ge mig själv såna idiotiska löften. Släckte inte lampan förrän vid 3. 

Steg upp som en zombie imorse och fortsatte vara i det tillståndet till jag kom in till Blodcentralen. När jag precis fått två stick i fingrarna och satt och väntade på att få nålen inkörd i armen kunde jag inte komma på ett enda bra argument till varför jag går dit frivilligt. Men när jag dåsade ner i soffan, med veckotidningarna staplade framför mig och en trerätters frukost på bordet, mindes jag helt klart varför.

Har vikarierat på långberg idag. I en internationell klass med så otroligt mycket söta barn. Vi räknade matte och mätte hela kalssrummet. Kunde knappt slita mig faktiskt, så kul var det!
   Efter det åkte jag ner till stan för att fixa lite böcker och fick världens chock när jag mötte flen flames mitt på storgatan. Putte, Linus och Navea var tydligen ute på tur till nypan och jag passade på att umgås lite med grabbarna innan jag åkte vidare till stekhuset och fick lite färg.
  När jag kom hem tog jag på mig världens skönaste träningsoverall, laddade ipoden full med The Killers och sen gick jag ut och njöt. Kunde inte låta bli att ta små glädjeskutt då och då, solen är underbar!

Måndagstristess

Blev väckt av en ilsken liten hund som låg och sparkades imorse. Hon verkar tro att det är hon som bestämmet över min säng. Så är det inte, men jag tyckte att hon kunde få tro det idag, så jag gick snällt upp medan hon fick ligga kvar och snusa. 
    
Ska ta mig ner till träningen senare. Har lovat mig själv att försöka göra mitt bästa sista veckorna, hur tråkigt jag än tycker att det är. Lite drygt en månad är det kvar innan vi drar till götet, ska bli ett värt avslut på en minst sagt kämpig säsong.
   Efter träningen blir det filmkväll med Tobbe, Jocke och Albin. Tror jag kan ha några av Sveriges bästa kusiner. Sist blev det 5 påsar popcorn, godis och en himla massa cola. Idag hörde jag snack om nåt liknande. Mitt nyttiga liv går i kras.

Nu ska jag slänga ihop lite fruktsallad och fortsätta med mitt tvhängande. Idag borde jag få pris för att jag är så slö.

La voix

Igårkväll beslutade vi oss för att titta melodifestivalen på Olearys. Jag, Dussen och hockeyfruarna Marre och Malin. Riktigt mysigt måste jag säga, trots alla överförfriskade 40+are som hade EMD som största idoler. När Olearys började dö gick vi vidare till Tellus.  Marre fixade specialdrinkar och sen körde vi ös på dansgolvet till klockan 2, sen vandrade vi vidare till kebaben där vi slängde av oss skorna och firrade pizza. Vet inte riktigt hur många gånger vi fick höra "det är jag som är kapten på det här skeppet", haha, päronpäron, vilken kille.  Somnade tryggt hemms hos Marre sen. Lovely!


Nu har jag precis vart ute på långpromme med vovsan. Hoppades kunna rensa huvudet på tankar, men det går verkligen inte. Jag hatar det här. 

jag är en vampyr


Idag mår jag mycket bättre. Misstänker att det var maten på donken i tisdagskväll som gjorde mig sjuk. Måste vart det. Eller ungarna på skolan. Skitsamma. Har legat framför tvn hela dagen, lika dåliga program som igår. Förutom skidorna. Längdåkning måste vara det skönaste att sova till, det eller fotboll. hmmm.

Nu på eftermiddagen har vi fixat och trixat lite inför cupen. Jag satt och pillade lite med massa knappar och helt plötsligt hade jag bokat boende, mitt i centrum. Hoppsan hejsan. Kommer bli helmysigt. En hel helg med massa innebandy, världens knäppaste lag och ett galet gööööteborg. Kan ju inte bli annat än perfekt.
 
Imorgon blir det troligtvis lite fotboll med gamla grabbligan i gympasalen. Efter det blir det klubbis och bastu. Som på gamla goda tiden.  Vilket gäng vi var, och vilka minnen..

those were the days

sover en timme, vaken en timme


Kan inte påstå att det var så tungt att jobba igår. Satt och kollade på film med barnen samtidigt som vi käkade glass. Livet har sina goda stunder.  När jag slutade var det däremot stressat så in i norden, hem och hämta grejjer och sen raka vägen till fleen. Vi åkte dit med målet att ha kul, och det lyckades vi rätt bra med tror jag. Förlorade dock med 5-3 men jag tror inte att någon brydde sig så mycket om att det blev förlust. Ganska oviktig match.  Roligaste var att Nathalie fick hoppa in o spela sista perioden och lyckades till och med styra in ett mål, ganska bra debut för en 97a :) 
Efter matchen kastade vi in Fia i duschen, med matchstället på. Hon är så jävla skön den tjejen.
   Hemvägen sen var både jobbig och tung, jag har tur som har så fina lagkamrater. Stannade till på donken och där blev det kaos. Jag ville mest hem och sova. 

Natten har varit hemsk. Jag hade glömt bort hur det var att spy så att man höll på att dö. Nu vet jag.
   Vidrigt är vad det är, och inte kan man äta nåt heller. Sämst program på tv också och jag orkar inte kolla på nån film.  Vilken jävla skitdag. Fan vad jag hatar att vara sjuk. Jag väntar bara på att pappa ska komma hem med cola, det ska tydligen vara bra.

jallsamandalsa baby


Var helt slut när jag kom hem från jobbet förut så jag tog en powernap, frågan är om det var så smart. Lär somna i duschen efter träningen sen. dooh.
   Riktigt riktigt rolig dag på jobbet förövrigt. Gungade gunga med 3 barn i knät och 2 barn på axlarna, jag blev jättesmutsig och min kropp höll på att gå sönder överallt. Men vad gör man inte?  Sen var det en liten kille som frågade chans på mig, han går i tvåan, jag tyckte det var ganska gulligt.  
  
Nu har jag lite brådis till träningen, dags att lägga i en högre växel om jag ska hinna känner jag. hejs

hanging by a moment


Sköna brudar, härlig musik och goda drinkar gjorde min fredagkväll. Vi hällde i oss vin samtidigt som vi skrålade till teenage dirtbag, och när klockan var lagom mycket traskade vi vidare till tellus. Där träffade vi tordas & co, och lilla Nissepisse var där och firade 20årsdagen, honom har man knappt sett sen studenten. Kärt återseende. :)  Innan vi gick hem tog vi en paus på kebaben, sen somnade vi gott hemma hos Joe.

Igår for vi till rambo för o se sörmlandslaget spela mot "onyxihopplock". Ganska tråkig match fram till att det urartade. Domarn visslade sönder pipan, dom röda korten flög hit och dit och slutligen fick två arga onyxgossar ge sig av mot duschen. Sen kunde sörmlands sätta in några mål och gå därifrån som segrare.  
  Efter den matchen åkte vi in och såg när Oppeby blev klara för div3, kuul! :)

Kvällen tillbringade jag sedan i Trosa hemma hos Robin med honom, Lulle och Dussen. Vi varvade film med popcorn, cola och vattenkrig. Jag vann dessutom hundra spänn eftersom grabbarna var så jävla kassa på att pricka ljusstaken med colakorken. Oeooo :)  Vid halv 4 ringde syster och ville hemåt. Skön hemresa med Pooookerface och urflippade knäppa människor. Men oj, vad jag gillar er.

Lovely helg med sjukt goa människor. Ni sätter ett härligt leende på mina läppar.


somewhere in between


Senaste tiden har världen rasat sjuttioelva gånger om dagen och jag har kännt mig som världens trasigaste. Tårarna har runnit oavbrutet och jag har upplevt en sida av mig själv som jag inte upplevt förut. Och det är liksom då man inser hur många människor som verkligen bryr sig. Så många som försökt hitta på både det ena och det andra för att få tankarna att flyga iväg en stund.  Jag har fått kramar i tusen och jag kan svära på att jag har behövt varenda en. Och att ha människor som ställer upp mitt i nätterna bara för att jag inte klarat av att vara ensam är så himla fint. Ni är fina, allihopa, hela nyköping är så jävla fint ibland. puss på det.
    Ibland önskar jag bara att man kunde slita ut känslorna och kasta dom i närmsta papperskorg och sen vara okej igen, men det funkar inte så. Och jag vet ju det. Och jag vet att det går över så småningom, ändå känns det så jävla frustrerande och det gör så inåtihelvete ont. Men som Hanna sa "att det gör ont är bara ett tecken på att det verkligen betytt någonting" och det har det verkligen, du har betytt så himla mycket för mig, och det kommer du fortsätta göra, det kan du hoppa upp i kiosken o sätta dig på.  
    Några av mina absolut tuffaste stunder någonsin, men mitt i alla tårar och jobbiga känslor så finns ändå en sån jävla skön feelgood-känsla nånstans, på nått sätt lyckades det bli ett så himla fint avslut mitt i allt det tunga. Och på nåt underligt sätt så vet jag att det här kommer bli så bra, en av världens finaste personer kommer alltid ha en stor del i mitt liv. Och jag vill verkligen ha det så. Självklart är det tungt nu, och det måste få vara det för att det ska kunna bli bra sen. Men det är så skönt att veta att du alltid finns där.

  Jag saknar dig. Jag saknar dig och allt vi gjort. Men hur ont det än gör så skulle jag för allt i världen inte velat missa dig den där dagen.. aldrig.  

RSS 2.0