Freitag abend

Jag och vovsan tog en lång promenad i skogen idag. Och visst gillar jag vintern men när jag hade halkat en sisådär 34 gånger på 5 minuter så var jag jävligt arg på den här förbannade kylan. Solsken och några plusgrader skulle iallafall inte jag tacka nej till.

Inte ofta hela familjen är hemma samtidigt. Ikväll är dock en sådan kväll. Levande ljus, god mat och bra teveprogram är schemat för kvällen.  Innan dess ska jag bli ett med duschen i ungefär en halvtimme. Sen är det mjukiskläder på och kvällen är fullbordad.


Kinamat och Simning

I onsagds var det välbehövligt spontanmys på kinan med Marre och Joe. God mat och underbart sällskap kan få vem som helst att somna gott.  Kom till Johanna trött och med tårarna sprutandes, åkte därifrån med ett stort leende på läpparna. Ni två var precis vad jag behövde efter en sån dag. 


Hälsenan har varit halvknasig hela säsongen, men förra veckan var det verkligen bedrövligt. Så i hopp om att det ska kännas lite bättre skippade jag all innebandy denna vecka och simmade några varv i bassängen istället. 
 
Igår fick jag även sällskap av Eva och vi blev vittne till när vattengympaledaren ramlade farligt och gjorde illa knät. Läskigt.  Sen tog vi några dyk från trampolinen innan det var dags för duschchill. Jag ska börja sova i duschen från och med nu, underbart skönt och man blir himla lycklig av vatten.

Idag är jag ledig och jag vaknade definitivt på rätt sida imorse. Idag blir en bra dag.

cyypern

Helg


Tillbringade största delen av helgen i Mellösa tillsammans med Rasmus.  Lördagskvällen blev faktiskt riktigt lyckad. Alldeles lagom mycket alkohol, härliga människor och jag hade ingenting emot att det var så mycket f14 där, eller att p-p-p-pookerface spelades miljontals gånger. Nyköpingsbrudarna kom tillslut dom också och vissa raggade gärnet, haha, can we looove it? ;)  Jag, Rasmus och Ida halkade lite senare, tillsammans med några andra, hem till David för lite singstar, det var faktiskt riktigt roligt :) Sen skulle vi försöka ta oss hem över isen igen och det gick sådär, kul var det iallafall.  Bra kväll med finfina människor :)
   På söndagen spenderade vi några timmar i Hammarvallen och kikade innebandy, lite tråkigt att det alltid verkar gå dåligt för flen när jag kollar :/   Resten av kvällen sällskapade vi med soffan och godis, du är så bra älskling.

Maj-on-näs


Min ensamma vecka här hemma börjar lida mot sitt slut och jag har faktiskt sluppit paja hela huset för att få fast några inbrottstjuvar. Skönt. Min vecka som hästskötare tar i och med detta också slut och nu får syrran ta hand om sina vildingar själv. Det bästa med det hela är förstås att min kära family kommer hem igen, och Odessa också förstås. Som jag saknat dom.

Idag har jag storstädat och donat en massa. Strax ska jag åka och hämta Dussen och Em, vi tar en sväng förbi coop också eftersom dom har nåt jubiléum där, dessutom är jag i stort behov av majonnäs också.
  Sen drar vi vidare till Pumpen för att kolla när gamlingarna skakar loss samtidigt som vi får in en massa kosing till lagkassan :)

Matchen mot k-holm imorgon blev inställd, man undrar ju hur dom kunde veta redan i måndags att laget skulle vara sjuka. Men dom har nog en vettig anledning, hoppas att dom spelar mot Trosa på söndag och att Trosa får spö.
  Imorgon blir det istället h3match och sen vidare mot Flen och Mellösa. Har hört att brudarna är tokladdade för party, då köör vi ;)

Regn

Har aldrig sett så smutsiga kläder som idag. Barnen åkte stjärtlapp, inte i snö, utan i l e r a.  Att det låg vantar, mössor och andra barn i backen brydde dom sig inte om. Ni kan ju tänka er hur kläderna såg ut sen. Men söta, det är dom iallafall, dom små liven :)

Jag tyckte synd om pelleponken när jag kom hem. Hade inte en tanke på regn när jag släppte ut grabbarna imorse så han fick vara naken. Stackarn var helt genomblöt när jag kom hem. 
  Körde in dom i stallet, packade på pyjamas, satte på värmefläkten och mutade pelle med morötter för att bli förlåten. Jag lyckades rätt bra tror jag. 

Toppenhelg!


I lördags tog jag och Dussen en sväng till Vagnhärad för o kika lite innebandy. Flen spelade mot Trosa i en match som kan ha varit årets mest spännande. Det var tacklingar hit och dit, fula ord och en himla massa tjaffs. Satt på nålar hela matchen och höll alla tummar jag hade för att Flen skulle vinna. Flen ledde nästan hela matchen men Trosa vann med 7-6 efter att ha gjort sista målet med 1 sekund kvar. S U R T.   Och det måste vara nåt med luften i Trosa, det verkar ju inte finnas en enda frisk människa där. Stackarna.

Jag, Anna, Rasmus och Petter åkte hem hit, käkade middag och sen var det girlpower för hela slanten.
  Vi spelade Alias och dussens bästa gissning på "ett annat ord för slav" var hora (hur tänker hon egentligen?) Men vi slog våra kloka(?) huvuden ihop och tog oss i mål långt långt före grabbarna. 1 poäng till oss
  Efter singstar var ställningen 2 poäng till oss och 0 poäng till grabbarna och det började blir lite sura miner där.
Vi avslutade med att kamma hem flest poäng i Kotten och då var grabbarnas humör nere på botten. 3-0 till tjejerna blev för mycket. 

Tidig match mot Mesta igår morse. Det luktade apa i hela nyköping och det tog ett tag innan vi slutligen kom fram till att det var Lisa som kört med handbromsen i (skönt att det finns fler som gör det misstaget :P)
  Fia hittade pennor i sjukväskan och sen var det svårt att slita henne därifrån. Varför önskade hon sig inte tuschpennor och ritblock i julklapp undrar man?
  Vi vann iallafall matchen med 11-2 och spelade riktigt bra stundtals, jag fick dessutom göra ett riktigt fint mål, och det hör absolut inte till vanligheterna.  

Jag och Joe tvingade hit Marre en stund igårkväll, vi donade lite kyckling, käkade glass och myste med levande ljus.
 Sen var jag fruktansvärt trött, gick och la mig med världens lyckorus i hela kroppen. Gissa om jag sov gott sen :)

Iskallt

Spenderade många minuter utomhus på dagis idag. Har precis grejjat ihop massa thé, pressat på mig tonvis med kläder (skulle kunna byta jobb med michelingubben så som jag ser ut) och förhoppningsvis hinner jag tina innan jag ska bege mig mot träningen.

Jag gillar att jag har såna där "kända-i-hela-flen"-tuggummin också, dom är faktiskt riktigt goda. 

Förbättrat tänk och radioaktiva atomkärnor


Igår hade vi sista delen "tänkträning" tillsammans med laget. Alldeles för sällan tar man en titt på sig själv utifrån och alldeles för sällan inser man hur mycket man egentligen påverkar sig själv.  Har fått så mycket bra saker att lägga i bagaget nu och jag tror att det här kommer att påverka laget väldigt positivt.  
   Gunnar berättade en historia om en liten by där man varje år höll en stor fest med massor av människor. På festen fanns ett jättestort vinkärl som fylldes med vin genom att alla familjer alltid hade med sig varsin vinflaska som sedan hälldes i kärlet.
  Ett år var det en familj som gick dit utan vinflaska och tänkte att ingen skulle märka något ändå. När folket på festen skulle börja dricka ur kärlet kom det inte en droppe vin..... Alla hade tänkt samma tanke.
 
  Vilket betyder att alla alltid måste vilja ta sitt ansvar och inte hoppas på att andra ska göra det, så från om med nu tar vi alltid med oss vinflaskan! :) 
  Fia var kvällens sköning när hon helt seriöst frågade psykologen om personer verkligen gick till henne frivilligt. Jisses vad vi skrattade

Nu sitter jag med syrrans fysikböcker och jag hoppas att hon inser vilken lyckost hon är som har mig. Betastrålning, isotoper och instabila atomkärnor är bara den lilla delen av allt jag ska gå igenom.
  Sen ska Odessa få sig en promenad i kylan, jag ska fixa lite lunch och sen ta mig till dagis för lite work :)

Avslutar med en annan sköning

Slutet på 2008


Haha, jävla stjärna jag är på att uppdatera.  Har fortfarande inte hunnit ikapp mig själv riktigt, eller, jag hann inte ikapp mig själv kanske jag ska säga. Nu är det helt plötsligt nytt år och då börjar man på NOLL igen. Skönt


December var en bra månad. Julfesten tillsammans med herrarna blev faktiskt riktigt lyckad och det bästa jag minns från den kvällen var juckleken, har några riktigt roliga bilder därifrån som egentligen kanske borde vara raderade för länge sen, men dom kanske kan komma till användning nån gång. haha.  Duss kommentar efter leken var  "FAN VAD SKÖNT!!".  Hon var rätt dragen den tjejen, precis som rätt många andra. Haha :)

Julen 2008 var helt kanon.  Firade överallt och med alla, och nu har man återigen ätit julmat så man står sig ett helt år till. Skönt.  Nyår firades hemma i sjuksängen, men eftersom mamsen och papsen hade party lyckades jag iallafall få riktig nyårskänsla och fick tom i mig massa god mat, och det verkade göra susen för vid 11 var jag inne hos Johanna med gänget. Firade 12-slaget i hamnen med pommac och fyrverkerier så det räckte och blev över. Man blir himla lycklig av raketer faktiskt.

   

RSS 2.0