Livet pa Bali


Jaha, da har vi varit har i en vecka. Tiden gar fort och innan vi vet ordet av det sitter vi hemma i Nypan igen (naa sa fort hoppas vi inte att det gar).

Vi bodde hela forra veckan i Kuta. Solade, badade, surfade (hah, forsokte iallafall), var pa utflykt till massa strander och tempel och kakade flera fina middagar pa mysiga restauranger.

I sondags kom varan chaffis och hamtade oss pa hotellet. Vi har, genom kilroy, fatt en slags agent har nere som har hjalpt oss med det mesta (valdigt bra info har han gett oss). Och genom honom slangde vi ihop en rundtur/lang utflykt har pa Bali. 

I sondags kom alltsa Mr WeDontKnow och hamtade oss pa hotellet och korde oss sedan vidare mot flera olika stopp. Vi besokte bland annat nagra tempel, vattenfall, en liten insjo, halsade pa massa apor och gick pa marknad. Man blir fascinerad av balinesernas satt att kora. Deras vagar ar ungefar lika stora som vara cyeklbanor i sverige, trafiken 3 ganger sa tat och kurvorna kan vara nagra av de snavaste jag sett, och antingen gar det ratt nerat eller rakt uppat. Gron i ansiktet ar ju bara fornamnet. 

Vi kom fram till slutdestinationen, Lovina. En liten stad/by dar det skulle finnas svarta strander (pga vulkanaska). Tyvarr ar deras 'svarta strander' mer som en vanlig trist, gra och smutsig strand hemma i sverige, fast 10 ganger ackligare. Turligt nog har var agent bokat in oss pa en stor Resort som verkligen ar huur bra som helst! Vi har tillgang till varldens finaste pool, 5 meter fran stranden och fina, stora rum. Toppen! 

Sa igar och idag har vi spenderat hela dagarna vid poolen. Det ar sa varmt sa det gar knappt att ligga uppe pa land!  

Imorgon aker vi vidare harifran till en stad som heter Ubud, och pa vagen dit ska vi titta pa fler sjoar, tempel osv. Forst tankte jag och Johanna ta en delfintur pa morgonen (06-08) och hoppas pa att vi far se nagra delfiner :) 

Just nu sporegnar det har. Det ar lite skillnad pa regnvader och regnvader om man sager sa. 

Ha det bra dar hemma och folj oss vidare pa resdagboken. :)  

Rapport fran Bali


Borjade resan med att asjobbigt avsked av min kara mor.. Inte kul.

Vi flog med varldens basta flygbolag. Sa jakla bra service, massa god mat och hur mycket filmer,musik och serier som helst. Toppen helt enkelt. Sen blev det lite jobbigt med alla tidskillnader, mellanlandningar oosv. Men vi grejjade det och landade har igarkvall. (Klockan ar alltsa snart 24.00 har, onsdagkvall)

Vi bor pa ett jattemysigt hotell med fina rum och nara till stranden. Idag har vi legat och tittat pa alla surfare som trillat omkull. hehe (det ar vi som ar surfarna som trillar omkull imorgon)
Vi har hangt med alla gulliga(las:astjatiga) forsaljare. Jag kopte mig ett ankelband och manikyr for ca 15 svenska kronor. (nojd? jotack!)

Ikvall har vi checkat stan. Vi hittade en ett skont stalle att ata pa middag pa. (16 kr)
Imorgon byter vi boende till New Arena. Verkar toppen och dar bor vi till pa sondag.
Imorgon ska vi som sagt testa pa livet pa surfingbradan. Haaha, tur att ni inte ar har och kan se hur vi ser ut.

Horde att det var sno hemma. Var roligt (eller?) Hoppas ni tanker lite pa oss nar ni gar ut och for sno i skorna och fryser om fingrarna. Vi har det nastan lika jobbigt, har ar det sand i sandalerna och branda axlar...

Ha det underbart sa hors vi snart!

Himlen är oskyldigt blå


Då var det äntligen dags. Hejdåkramar blandat med tårar. Jobbigt, minst sagt!

Mamma kör oss till Arlanda iallafall, skönt! :)

Nu ska jag äta en brakfrulle och krama världens finaste Odessa hejdå!

PUSS!

Att regndroppar faller som tårarna gör, rår inte stjärnorna för

all i want now is a white light moment


Åh, vad tungt det är med "sista dagen hemma".  Känns verkligen jättejobbigt att säga hejdå till allt och alla.
But don't get me wrong, det ska verkligen bli jätteroligt att åka. Det här är ju någonting som vi jobbat och slitit för hur länge som helst, och nu äntligen får vi lön för mödan. Men att säga hejdå och inse att jag faktiskt inte kommer hem på drygt 4 månader var så mycket tuffare än jag trodde. Och ja, jag är nog världens mest hemmakära människa, och jag har så svårt att slita mig från nära och kära. Separationsångest plusplus.
Men man ska ju ta tag i saker som är jobbiga. Var stark Camilla!


Ikväll har jag varit hos farmor och farfar och fikat och kramats hejdå. "Vi ses om fyra månader då.. snyft"  -" VA? FYRA? Var det inte två?!?" Min fina rara farmor.
 Åt middag med hela fina familjen. Världens bästa familj. Kommer längta efter och sakna dem så galet mycket.

Städade iordning alla mina saker på kvällskvisten, betalade allting som ska betalas, skrev ut boardingkorten och la mina reskläder i en fin liten hög.  Avslutade kvällen med att skriva ett brev till mitt lilla fadderbarn i Uganda. Känns både bra och sjukt att inte ha en enda punkt på min "to do list" längre..

Om det slår gnistor är det knappast dig jag tänder på


Vilken lördag!

Började med optikern. Oyeah jag tvingade till mig en tid minsann, så nu är det problemet också löst!

Hängde hos grabbarna en stund innan jag motade upp dom ur soffan och in i duschen och sen åkte vi iväg och tittade på Onyxdamernas innebandymatch med Johanna. Vinst och Chanibanani gjorde mål!

Vidare hem, svidade om till partyoutfit och åkte hem till Chani och drack skuumpa!  Sen gick vi till C&D, donade lite innan släkt och vänner anlände och gjorde kvällen så himla himla bra! TACK!

Eva sov här inatt och imorse insåg vi att vi uppebarligen druckit lite mer vin än vad vi trott.  Ååh, huvudvärk. 
 Vi fixade lite pommes och sen fastnade Eva framör idol, och hon grät, TILL IDOL?! Jag som inte ens tittar på idol...

Nu har jag städat undan lite på rummet, CHECKAT IN OSS (känns helt sjukt) och ska ta en liten tupplur innan jag går igenom väskan en sista gång och kollar så att ingenting har smitit..

Är, precis som alla andra, helt kär i DAR:s nya album. Kloka ord med fina melodier. Mm!

Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp


Min fina Eva är hemma från Oslooo. Idag myste vi på stan, fikade på gamla goa CH, och snackade framtidsplaner.

Ikväll har jag packat klart (finally!)  Mitt rum som jag tyckte att jag hade sån ordning på ser numera ut som vanligt. Inte bra, nu måste jag städa en gång till.

Imorgon ska jag försöka få några minuter hos den dör förbannade optikern. Sen ska vi titta när Chani spelar sin sista match med damerna. Och sen blir det hejdåfest på Cocktails & Dreams.  Det kommer bli så himla bra!

Nu är det godnatt för mig om jag ska orka vara vaken imorgonkväll :)

2 timmar bort


Har spenderat hela dagen i Kolbäck hos mormor och morfar, med dem och kusinerna. Och för mig, som har värsta resfebern, var det så himla skönt att få träffa alla innan vi drar. Kanonmysig torsdag och jag har fyllt hjärtat ännu litegran med sånt jag kommer längta efter när jag är borta. 

Tillbringade kvällen hos Sebastian och Fredrik. Storhandling var det tänkt. Vi hade inte riktigt samma syn på vad storhandla var, men jag tror att dom klarar sig i några dagar iallafall.
Hann även träffa Peter en stund, lämnade över hans inflyttningspresenter som jag haft här hemma hur länge som helst. Fick några bamsekramar innan vi sa hejdå för drygt 4 månader. Och jag hatar hejdå.

Imorgon ska jag springa en sväng på stan. Försöka dona med allt som behöver donas med. Packa klart väskan och sen bara vara. Ska försöka bromsa tiden lite också så jag hinner njuta lite av tryggheten innan vi beger oss ut på okänt vatten.

Åh, kommer gråta mig till sömns på söndag. Det kommer bli så jäkla jobbigt det här. Men den som gett sig in i leken får leken tåla, ta mig sjutton!

Godnatt!

flyg du lilla fjäril


Idag har jag rensat datorn på allt (!) Bäst att vara på den säkra sidan om Mr computer skulle få för sig att krasha medan jag är borta. Man vet ju aldrig med sånt här elektroniktjaffs.

Jag har tvättat, lagt in musik på både mobilen och Ipoden, renskrivit alla papper som jag ska ha med mig. Haaha tänker ni nu, vad är det för jäkla papper?  Förutom kopior på alla biljetter, pass, försäkringspapper, telefonnummer oosv så har jag dels papper med viktig information och en hel del tips. MEN, jag har även några (läs: halva pärmen) papper med världens alla länder, huvudstäder och flaggor.  SÅ nu du Viktor Palm, kan du njuta av dina sista 4 månader på Geografikungatronen. Den är min när jag kommer hem.

Kollade mitt sista Bonde söker fru ikväll, mitt sista Berg flyttar in och mitt sista Välkommen Åter. Jag kommer sakna kanal 4 på onsdagkvällarna.

Imorgon ska jag, mamma och Ida åka och hälsa på mormor och morfar. Jag ska krama dem massamassa så jag står mig ett tag. Inte för att vi träffar varandra så ofta ändå eftersom det är en bit att åka. Men det är skillnad på att ha möjligheten att åka dit, och att vara på andra sidan jordklotetÅh, det här med hejdå blir mer och mer jobbigt ju närmre måndag vi kommer.  Men det är väl nånting man kanske blir en smula starkare av, vad vet jag. Jag kan ju intala mig det iallafall.

Har suttit och lyssnat på Nikola Sarcevic hela kvällen (yes, sångaren från Millencolin) och försökt bli av med huvudvärken. Har misslyckats ganska brutalt och huvudet faller snart isär av alla bomber som tycks detonera i huvudet hela tiden. Dags för lite sömn låter det som.

Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen


Halva veckan har snart gått. Tiden går alldeles för fort. Måste försöka umgås med min familj. Jag vet ju hur mycket hemlängtan jag kommer ha. Som jag kommer böla.

Igår shoppade jag det sista (nåja, nästan) till ryggan. Massa "bra att ha-piller" fick det bli, man kan inte vara nog förberedd inför kommande magproblem.  Efter stan blev det badminton med Chani, Patrik och Matte och sen bjöd världens bästa sambos på Falukorv och makaroner. 

Idag har jag städat. Tänkte att mitt rum iallafall kunde se lite snyggt ut när jag inte är hemma. Packade iordning det som gick att packa. Fick prioritera bort en del, men det känns bra. Jag brukar alltid ta med mig för mycket, och det ska jag verkligen försöka undvika nu.



Ikväll har vi haft glöggkväll, ätit sill, potatis, köttbullar, juleskum, pepparkakor, druckit julmust och lyssnat på mysig julmusik. Hm, nu minns jag verkligen vad det är jag missar iår. Damn.
 Vi donade klart det sista, planerade lite inför lördagen och känner oss tokredo att lyfta!

Följ oss på Resedagboken här: http://www.resdagboken.se/Web/Apps/User/Profile.aspx?id=147&epslanguage=sv&uid=290264

man måste dö några gånger innan man kan leva


Inatt tog jag avsked av kontoret och alla bilarna på Hertz. Sista jobbhelgen på ett bra tag. Måste erkänna att det ska bli ganska skönt att slippa kliva ut på parkeringen i snöstorm med en sisådär 15 bilar att gräva fram. Just den delen kommer jag inte sakna.


Idag är det en vecka kvar innan vi drar.
Känns overkligt, som om det bara är en fantasi.

Denna vecka ska jag:

Ha glöggkväll (ja det är egentligen för tidigt, men när fan ska vi dricka glögg annars tycker ni?)
Åka ner och hälsa på i Linköping.
Åka till Kolbäck och hälsa på mormor och morfar. 
Hinna äta middag med Bisharo & co.
Umgås med min familj!
Städa och plocka iordning rummet
PACKA!

Jag slår vad om att jag kommer vara ett nervvrak på fredag, eftersom jag då antagligen inte ägnat en minut åt packningen eller städningen. 

Idag ska jag iallafall pricka av alla köpa-punkter på min lista (om det går)

RSS 2.0