Livet är människans bästa tid


Jaha, då var vi äntligen här igen. Årsskifte. Iår är det även ett nytt årtionde som står och väntar bakom kröken. 10-talet, hur spännande är inte det?

2009 var ett grymt år, både i positiv och negativ mening. Jag har aldrig varit så villrådig som detta år och jag har heller aldrig tagit så många kliv in i vuxenvärlden.  Jag har hoppat mellan 4 olika arbetsplatser och jag trodde aldrig att det skulle vara så givande.  Buskhyttans skola, Marsviken, Hertz och Långbergsskolan. Det sistnämnda som har betytt oerhört mycket för mig och mina värderingar. 

Jag har blivit en bättre människa 2009 och den utvecklingen tänker jag fortsätta med 2010 också.

Så, jag tackar 00-talet för ett fantastiskt årtionde och hoppas att kommande årtionden blir minst lika bra.
Gott Nytt År på er!


Har suttit och lyssnat på p3lyssnarnas top 25 2000-talet. Inte oväntat att Håkan vann kanske. "Känn ingen Sorg för mig i Göteborg" har man ju lyssnar på sen man gick på mellanstadiet. Hur bra som helst. Men det här är min absoluta 2000-talet favorit!

Release me


Jaha, Dr hemsk tog emot igår och vred och vände på mina stackars öron och näsborrar. Slutligen skrev han ut recept för hosta och penicillin mot påbörjad bihåle- och lunginflammation. 350 jävla spänn för att bli frisk. Jomantackar. 
  Så för andra året irad blir det jag och Pommacflaskan på nyårsafton, och ärligt talat så gör det mig ingenting. Pommac är ju så mycket godare än champagne!

Ikväll ska jag på SPAkväll på Aloe Vera Hälsocenter. Det ska bli mysigt, sen ska jag bädda ner mig i soffan och vinna några miljoner på miljonbingot! Vore väl en alldeles ypperlig avslutning på det här kanonåret?

Lite mat i magen nu innan det blir en tur ut i kylan, vilket jävla väder vi har va?

Sticks 'n' Stones


Min jul var så fin iår! Firade med hela pappas sida uppe hos farmor på julafton, mycket god mat, kortspel och gröt som traditionsenligt avslut på kvällen. Under dagen hann jag och pappa även till familjen Arogen för att dela ut lite klappar, där bjöds det på fika och jag fick träffa självaste jultomten också. Underbart!
  Juldagen firade vi uppe hos mormor och morfar i Kolbäck. Alltid lika mysigt! Vi byggde snögubbar med storkusin Sanna och spelade spel innan det blev ännu mera mat och sen hemfärd.  Två riktigt bra dagar som gick aningen för fort, lite mer tid med släkten hade jag faktiskt velat ha. :/

Personalfesten på Marsviken blev också superlyckad, inte konstigt med så fina människor i och för sig. Hemmagjord Pizza blev det innan Sanna blandade drinkar för fulla muggar. Singstar långt in på natten innan det blev ett sorgligt farväl och sen hemgång.

Sen har jag jobbat både lördag och söndag på hertz. Totalt 26 timmar på två dagar. Skapligt.
  Planen var försenade väldigt många timmar och jag kunde inte krypa hemåt förrän tidigt på morgonen i lördags. Trots försenade flyg, krånglande bilar och borttappade nycklar har det varit riktigt bra dagar. Jenny är kanon att jobba med och jag börjar verkligen kunna det där nu (nästan iallfall) och det känns bra!

Idag har jag mått kasst. Och det förstod jag nästan att jag skulle göra. Har gått och dragit på en förkylning i nästan två månader och nu när jag blev ledig och slappnade av kom allt på en och samma gång, så imorgon är det jag som ringer vårdis och för en tid så att jag kan tillfriskna! Nu har jag två lediga veckor som jag ska försöka fylla med vettiga saker. Jag har dock blivit kass på att vara ledig, vilket iofs är bra, tycker jag. Sen har jag två veckor på förskolan i Buskis och sen nästan en hel månad på Långberg att se fram emot :):)

På Onsdag ska jag på Spakväll. Fick en jättefin inbjudan av Gabriella som jag vickade för och kunde absolut inte tacka nej. Det ska bli riktigt mysigt faktiskt :)

Ikväll har jag legat i soffan och kollat Ice Age 3, jag vill ha 4an 5an 6an 7an och 8an också. Så mysiga filmer!

Nehej, om man skulle ta och försöka sova bort den här febervärken nudå så att jag kan träffa Evis en stund imorgon. Hon är nämligen hemma från Oslo men tar första bästa flyg tillbaka på Onsdag.

Godnattis!

Hej mitt Vinterland


Kass, det är vad jag är på att uppdatera!

Har iallafall haft riktiga toppenveckor på långbergsskolan. Jag har fått så många erfarenheter som jag inte riktigt vet hur jag skulle kunna få annars. Det är nåt speciellt med dom där barnen. Och ja, det är klart det är. Det är inte många svenska barn som kännt samma rädsla som dem. En flicka berättade att man i Somalia fick sitta inne i husen hela dagarna, eftersom man blev skjuten om man gick ut. Förstår ni? En sjuåring? Svenska barn har det så himla bra jämfört med många andra i världen. 
  Jag har lärt mig att uppskatta mindre och enklare saker dessa veckor. Familjen, tillexempel. Vi har våra familjer här, i Sverige, eller så kan vi enkelt åka till dem. Och då menar jag faktiskt att en bilfärd på 8 timmar är enkel. Dessa barn har sina släktingar, kanske också syskon och mamma och pappa nere i Afrika. Och de vet inte om de nånsin får se dem igen?  Det är sjukt, helt sjukt, att våran värld ska behöva vara såhär. 
  Riktigt riktigt speciella barn, på alla sätt. Och jag har verkligen längtat till skolan och till dem, varenda morgon. Var riktigt sorgligt att säga hejdå i tisdags.

Julklapparna är färdiga (idag). Och det är bara inslagningen kvar, nånting som jag tror att jag ska vänta nån dag med, bara för att få den rätta julstämningen. Och på tal om julstämning, det har ju kommit så mycket snö. Hur underbart som helst!
Hade nog glömt bort hur lycklig man kan bli av små vita flingor. Odessa lever livet nu och vill helst vara ute hela dagarna!
  Marsviken hade sitt sista julbord idag. Jag har inte jobbat så många, så jag har inte riktigt hunnit tröttna på julmaten (tuur!) Helt underbart gäng är det iallafall som jobbat. Personalfest på måndag och det ska bli hur kul som helst! :)

Imorgon ska jag och tjejerna åka ner till linköping med onyxbussen och kolla när Onyx vinner mot Linköping. Måstematch verkligen och det kommer bli tufft, men grabbarna kommer fixa hem trepoängarn till nypan!

Ikväll skulle jag egentligen åkt in på party @ Lisa och Jenny. Men min kropp är inte riktigt på partyhumör. Lunginflammation på gång, känns det som. Håller alla tummar för att slippa den skiten så ikväll är det myskväll som gäller. Grinchen, Elf eller Ica Age 3 ska jag kolla på också. Tufft att bestämma vilken bara.

Tjing!

December


Jag är fruktansvärt trött på det mesta just nu. Jag är trött på jobbet, trots att jag trivs så himla bra och har väldigt roligt. Antagligen finns det tusen olika orsaker till att jag är så orkeslös just nu. Jag behöver verkligen en paus (snart så) och jag behöver redaut mina tankar och komma underfund med vad i helsike jag ska göra med mitt liv.   Det enda jag är helt säker på är att jag inte ska ha för bråttom, men jag kanske tar det lite väl lugnt nu, eller?

Hade iallafall en riktigt bra helg. massa mys med mina stjärnor, tacokväll, pajkväll, mycket mycket innebandy och så fick jag träffa mormor, morfar och mina kusiner en stund.  I söndags var vi nämligen upp till Västerås och hejade på Denise och tjejerna från USA.  Vi fick se så mycket fin innebandy och man kan inte undgå att bli imponerad!

Nu ska jag ta en långdusch och sen krypa ner framför tvn. tjing

Pssssst!


Vecka 49, vilken höjdarvecka!

Hela veckan har jag fått umgås med världens i särklass finaste ungar.
 I Måndagskväll var Ramdalshallen proppfylld (420! pers) när Onyx mötte USA och vilken tillställning, GRYMT!

Onsdagen bjöd även den på Innebandy, men den här gången var det herrarna som spelade en ganska kaotisk match mot Visby. Kan ha varit årets hafsigaste och mest spännande match, jag satt gömg under jackan större delen av matchen eftersom jag, av någon konstig anledning, inte törs titta när det är spännande. 2 poäng fick grabbarna med sig och det lär bli en kanoonmatch i linköping den 20e! :)

Igårkväll myste jag med Lisa och idag har jag bara tatt det lugnt. Eller lugnt och lugnt, jag har bakat julgodis i mängder och det tär på krafterna. Skulle försöka skynda på ckoladsmältningen med förstod sedan varför man ska smälta chokladen i vattenbad, tre katsruller med brända bottnar stog i disken när jag gav upp. puuuuh

Ikväll ska jag äta taco med mina pökettjejer. Sen ska vi ta en sväng till Volym och se hur fashionkvällen blir.
  Har feberkänningar i hela kroppen och världens hosta, så det borde bli en tidig kväll egentligen, men känner jag mig själv rätt lär jag kommer hem låångt efter midnatt.

Imorgon är det game x 2, H5 och D2. På söndag blir det Västerås och InnebandyVm och då ska jag svänga förbi Mormor och morfar också, när jag ändå är där i krokarna. :)

RSS 2.0