Ledig dag!

Idag var det så varmt så jag beslutade mig faktiskt för att tillbringa lite tid inomhus. Vilket resulterade att jag började städa och dona istället. Käkade lunch ute och tog en liten middagslur i hängmattan tillsammans med lilla vovsan. Längre kunde jag inte vara ute, jag dog av värmen, and so did the dog. Och som den djurvän jag är kunde jag inte låta bli att tycka lite synd om alla djuren som inte kan svalka sig hur som helst. buhu

Ikväll har jag suttit på smått och gott tillsammans med duss, räkan, selander och jansson.  Grabbarna planerade sin roadtrip och vi snackade skvaller och njöt av ännu en kanonfin sommarkväll.  Mysigt! 
   Sen blev det en tur på åpromenaden innan vi slutligen hamnade på donken med Sara och Lucas. Ni gör mig så jävla glad. Jag är happyface idag. Och jag har världens bästa Anna.




Det är för man älskar att leva som man gillar hålligång!


Jobbade mitt sista pass på sommarskolan i fredags. Mysigt, en matteuppfräschning av det här slaget var precis vad jag behövde tror jag.  Sen mötte jag upp Marre och Joe och åkte ut till Stenvik för att ligga där hela eftermiddagen och mysa. 


   På kvällen blev det en sväng till Trosa.  Jag blev förbannad på det där jävla stadsloppet som gjorde att, i stort sett, varenda väg var avstängd. Hittade tillslut till Oskar där Duss och Tess befann sig. Där var det ett himla liv eftersom sverige gick till straffar. Sen blev det sura miner ett tag, stackarna.  Senare tog vi oss ner till tullhuset där det visade sig att halva landet var. Knökfullt var ordet. Turligt nog kom vi i tid och kom in
   Kärt återseende med världens bästa Robin. Jag förstod inte förrän då hur jävla mycket jag saknar honom egentligen

    Sov 1½ timme innan det var dags att servera frukost till gästerna på marsviken. Skaplig chock jag fick när jag kom dit och hittade en vaken David, 5 på morgonen. Det visade sig dock att han aldrig gått o lagt sig. Knäppis. Hittade skålen med Nemo i.  Fisken, som David skulle sköta om medan Sarah och David var i Grekland.  Den fisken var död, stendöd.
   Sen åkte jag och Marre ut på sjön med Johanna och hennes päron. Livsnjutare var ordet, och jag kan bara säga stackare till folk som inte bor vid kusten. Vilken jävla förlust. Insjöar är inte ens hälften så bra som havet.
    Hela dagen lästes det skvallerblaskor, skrattades, sovs, käkades och badades. Hade kunnat stanna där hur länge som helst, det är så underbart att koppla bort allting och bara njuta




   På kvällen blev det grillning med pappas gamla kompisgäng och deras familjer. Sen åkte jag till Viktor och umgicks lite med gänget där. Skrattade så jag dog när grabbarna höll på med sin jävla brasa. Först tändes det på med majsolja, vilket visade sig vara en jävligt dum idé. Sen fortsatte det med både det ena och det andra, och när det slutligen blev en riktigt bra brasa, ja då skulle vi ut på krogen.  Skeppsbron var sådär igårkväll faktiskt, kanske för att det var 20 och bara massa äldre där. Träffade dock Basse och ligan, och då kan man ju inte göra annat än skratta. Päron var sitt fullaste och gjorde inte annat än svamlade, ändå var han rolig. Säger en del om den killen, det finns bara en Päron.  
    Efter lite vimmel ute där jag bl.a träffade dussis och tessis for jag med grabbarna grus till jönåker igen. 

Sov 3 ½ timme och sen var jag på jobbet igen. Och imorse fick jag verkligen världens chock. Igår var det party där, med över 100 gäster. Jag trodde verkligen inte att Marsviken kunde bli så stökigt. Men det kunde det uppenbarligen bli. Kul hade dom iallafall haft, det syntes ju.  Diskade och diskade hela frukosten men diskberget var lika stort ändå. När jag fått undan det värsta gav jag upp och åkte till farmor.
  Hos farmor&farfar var hela släkten eftersom kusin Lina konfirmeradens idag. Lite ledsen är jag att jag missade kyrkan eftersom alla sa att det var så fint.
   Nu är jag är snorig, har ont i halsen, läpparna är uppsvullna och mina ögon kliar. Jag är dum i huvudet som inte har gått och lagt mig faktiskt.  Jag är ledig imorgon och på Tisdag. Har aldrig kännts så bra med lediga dagar som nu. 

Livet när det är som bäst


Igår jobbade jag sommarskola och framåt kvällen åkte jag in och myste med Maria och Alex i hamnen. Som vanligt på onsdagskvällarna var det bilar i hela hamnen, motorcykelknuttar, glassätare, livsnjutare, vindrickare ooooosv. Mycket folk alltså, men det är lite det som är mysigt med hamnen, alla får plats och alla är välkomna.  
   Sen träffade jag Duss & Tess, vi slog oss ner på Skeppsbron tillsammans med Bröderna Rosenberg och Hanna. Sen joinade resten av ligan också. Mysig kväll som vi avslutade snyggt på donken med världerns skönaste Räkan Strandberg.



Idag har jag jobbat på Fritids. Vi satt ute i solen och spelade spel, samtidigt som jag spanade in killarna i bar överkropp som bytte staketet. Visade sig att den ena av dom var Dempan haha. "tjeeeeeena vaaa, va gör du här?"
   Efter jobbet mötte jag upp Marre och Joe, sen traskade vi runt och gjorde fynd på loppisen. Johanna köpte Klocka och Väska för 12 kronor. Jag köpte 4 böcker, 2 skivor, en tavla och en ljusstake för 95 kronor. Bra deal, och hur mysigt är det inte med loppis egentligen? hihi.
   Sen åkte vi hem hit och åt lite mat, innan vi traskade ner och gav oss ut på en roddtur med båten. Fikade singoalla i solnedgången och jag har världens finaste tjejer.

Sooooommar och Sool!

Idag har jag jobbat på Nicolaiskolan med högstadieelever som går sommarskola för att läsa upp grundämnena. 
   Blev förvånad över mig själv när det visade sig hur mycket mattekunskaper som faktiskt sitter kvar, det trodde jag aldrig. Kul dag var det iallafall, och eleverna var riktigt duktiga som kämpade på trots det fina vädret ute.
   När jag slutade vid 12 packade jag och Joe ner jordgubbar, vindruvor, kyckling och vatten i väskorna innan vi begav oss ut till Klipporna vid Stenvik. Vi fick sällis av Trondisch och handikappade Pettan och sen låg vi och stekte hela eftermiddagen. Mysigt sällskap och vackert väder, dagarna kan inte bli bättre.



Sen var det game, fotbollsmatch mot Enskilda. Målet var att förlora med mindre än 15-0, och att vara bättre än DC som släppte in 13 mål förra matchen. Vi kom överens om att vi faktiskt inte behöver nån inhoppande målvakt utan kör på själva. Jag och Johanna delade målvaktsbiten idag, och det var faktiskt riktigt roligt. Förlust med 11-0 blev det bara, och det var ju en seger i sig. Jag gjorde en superräddning och sen gjorde jag inga fler räddningar utan släppte in dom andra fem bollarna. Jag var nöjd iallafall.

Smultronstället


Eva och jag tog en tur till Söderköping igår. Vi gladdes åt att vara svenskar när vi insåg vilket vackert jävla land vi bor i. Man uppskattar sånt mer nu när man är äldre, faktiskt. Underbara landskapsvyer och vackert väder.
   Vi strosade runt i Söderköping, myste naturligtvis ner oss på smultronstället och blev mätta på glass. Sen köpte vi lite böcker, gick genom fina små gränder, stannade vi kanalen och kollade alla fina båtar, kämpade oss upp på utsiktsberget och njööt till fullo. Underbart fin dag med världens bästa Eva!

All Time Love


Lördag-Söndag jobbade jag på Marsviken. Jag och David är ensamma eftersom Sarah och David är i Grekland. Vi hade hand om MUF, mina fördomar besannades inte bara en gång den här helgen. Ojojoj.  Jag och David skrattade oss igenom hela helgen. Jag gillar honom, trots att han är från stockholm och hejar på djurgååården. Han är alltid glad, det gör mig glad.

I söndags hade jag myskväll med mina syskon och mamsen eftersom pappa var ute på äventyr på sjön. Vi plockade smultron, spelade kort och lekte med fotbollen. Jag har världens finaste familj.

Midsommar!


Midsommarafton blev verkligen hur bra som helst.
  Världens mysigaste ställe, partytält, vackert väder, dansgolv, grillar, världens underbaraste människor, jordgubbar, glass, midsommarstång, dans, allsång, gitarrer....listan kan göras lång. Världens finaste midsommar med världens finaste människor. NI är kärlek för mig.









Kom, ge mig sommar!

Idag har vi ätit kladdkaka och jordgubbar (svenska!) på fritids. Sen lekte vi lekar och målade midsommarstångar. En liten kille skulle försöka förklara hur man skulle göra för att fria nån när man lekte danskus. (man skulle dansa om man blev tagen och den som skulle fria den andra skulle ställa sig bredvid och dansa likadant)   "Ungefär som att härmas, fast man gör det inte med flit liksom". Gulliga gulliga barn! 
 

Efter tidiga mornar ska det bli helt gudomligt med sovmorgon imorgon.
  Sen hade jag täkte fira midsommar med familjen uppe i koppartorp vid 2.  Men två dåraktiga herrar är väldigt benägna att komma ut till Minninge i tid. Jag tyckte att 1 var lite tidigt men har gått med på 2, så jag får väl stiga upp lite skapligt så jag hinner med att dona lite innan jag hämtar upp dom små gossarna. 
  Sen ska jag bara ha roligt.  Chani och Fredde har fixat storpartaj med partytält, dansgolv, midsommarstång och grillning. Har även hört rykten om gitarrspel. Att nästan alla av mina absoluta favoritmänniskor kommer vara samlade på ett och samma ställe gör inte saken sämre.  Det är preecis så här jag vill fira midsommar! 
   Imorgon ska jag njuta. Njuta av sällskapet och njuta av att det äntligen är sommar. (nåja, snart sommar iallafall, om bara värmen kommer)

Njut av morgondagen människor, Och Glad Midsommar på er!

Den där alldeles speciella bästa vännen, hon är go hon!

Elsa

She's back. Vi hade visst glömt henne i torpet i torsdags. Om jag kände mig skyldig? Stackars katt.

 
Tillbringade hela kvällen inlindad i en filt på smått och gott boden tillsammans med johanna, livemusik, tända ljus och chilinötter. Du gör mig glad Joe.
 

Sunshine!


Idag jobbade jag 9timmarspass på Marsviken. Jag fullkomligt älskar det placet. Världens finaste ställe är det. Små glimtar av havet lite här och var, välskött trädgård, gudomliga byggnader och världens härligaste gäng som jobbar. 
  På nåt vis är det så enkelt att koppla av där. Det låter helt sinnessjukt egentligen, för det enda jag gör är att stressa ut och in ur köket och fram och tillbaka i matsalen.  Men jag tror att hjärnan kopplar bort allt annat och fokuserar bara på det som är där och då.
  När jag åker därifrån är jag totalt slut i hela kroppen. Och när jag sätter mig i bilen och kopplar på hjärnan igen, det är DÅ hjärnan fungerar som bäst och tankarna är som klarast. Jag skulle kunna döda för dom stunderna. 

 Nu ska jag faktiskt sussa en liten stund ute på gräsmattan. Och ikväll tänkte jag kramas med folk i hamnen.

Magknutar


Det var virrvarr på dagis idag. Stora avdelningen flyttades ner i andra byggnaden och tillslut fanns det inga leksaker kvar att leka med uppe hos oss. Det märktes på barnen att det låg förväntningar i luften, dom har aldrig varit mer högljudda och bråkiga. Och för första gången sen jag började jobba på dagis tyckte jag att det var skönt med en halvtimmes rast så jag fick vila psyket lite.

Vi spelade mot FBBB ikväll,  storstryk med 13-0 och det var absolut den tråkigaste matchen på hela säsongen. "hehe, ni kan ju lika gärna begära WO, då förlorar ni bara med 5-0".  Det är lite synd att det är sån attityd ibland faktiskt. Det är ju inte riktigt därför vi spelar, det tror jag man förstår ganska snabbt om man kollar serietabellen där vi ligger råsist med ett poäng och typ -50 i målskillnad.  Vi är ett härligt gäng tjejer som vill göra nåt annat nu när innebandyn har uppehåll, och för oss spelar det ingen roll om vi förlorar med ett 1 eller 100 mål, så länge vi har roligt.  Nu var det säkert menat som ett skämt, och jag skulle säkert ha skrattat åt det om jag inte hade varit på mitt sämsta humör redan innan matchen.

Våran minsta lilla kissekatt Elsa har varit försvunnen flera dagar nu. Det klumpar sig i magen när jag tänker på att hon kanske inte kommer tillbaka igen. Usch, jag är världens fjant när det gäller sånt här. Jag borde vara van vid det här laget, så många små vänner som jag mist, men sånt vänjer man sig aldrig vid. Det tar lika hårt varenda gång.

Lyckliga gatan


Den här veckan har varit toppen.
   I tisdags var vi ett gäng hemma hos Anton i tornet. Vi fick fick se Nyköpings kanske vackraste utsikt. Magiskt, minst sagt.  Sen åkte vi en stund till OT, Em hjälpte mig vinna 100 spänn på en spelautomat innan vi åkte vidare till Rockbaren där det var betydligt mer ös.  Glada studenter och mycket annat folk sjöng och hade sig ända till det stängde. Träffade även mina arbetskollegor David & David som var överförfriskade, och då menar jag verkligen överförfriskade. Jag hade fått spö om jag varit sjuk på onsdagen sen eftersom grabbarna antagligen skulle vara ganska bakis. 

   På Onsdagen anordnade vi Bal för Breviksniorna ute på Marsviken. Min lilla Gaddis var där såklart, och hon var självklart finast av allaa.  Vi trodde allvarligt talat att bal-ungarna skulle riva hela stället.  Ett antal trasiga glas, en ambulansfärd och ett sviktande golv senare kunde vi pusta ut. 

  Hela torsdagskvällen hjälpte jag och Petra Lucas att flytta. Petra satt dock med sin mobiltelefon största delen av kvällen, men hon bar iallafall ut några dynor. Duktigt Petra.  Jag körde släpkärra för första gången, jag var skiträdd att jag skulle kraja massa bilar och stolpar men jag lyckades faktiskt ta mig hem utan minsta lilla skråma. Goud.


    Jag och Petra vaknade till åskmuller på fredagsmorgonen, sen lunchade vi med Chani och Sandra på Skeppsbron innan vi begav oss till gripen för att se när studenterna sprang ut. Therre och Stickan var först ut och var lyckligare än nånsin, deras leenden smittade av sig och jag fick fina fjärilar i magen.
  Sen firade vi studenter på torget, öste skumpa på duss och kollade kortegen. Lyckan flödade verkligen på storgatan
Sen åkte vi till hagtornsvägen och firade finaste annapannadusstuss. Hon var ganska dragen "oh, likadan tröja som jag....eller är det min?!"  haha, sötnos.   Sen åkte vi förbi empan ocgh vidare till stickan innan jag och petra fick jaga kholmbussen ut till bergshammar. Var petra arg eller? hehhh
   Fredagkvällen började vi hemma hos claes med gratis skumpa, sen vidare till tobbe och slutligen skeppsen. Rätt trist kväll med alldeles för mycket alkohol för min del. Vilse på Storgatan säger det mesta. Men man ska ha såna kvällar också har jag hört. 





    Igår köpte jag och Johanna pizza, chebab, chips, cola och ananas. Bakis eller? Tryckte i oss massa mat och sen promenixade vi ut till gumsen och kollade innebandy. Tordas och Empilempan spelade korpencup och lyckades faktiskt ta hem tredjepris.
  På kvällen åkte jag och Tessan till Flen och provade på deras "Fest i Flen".  Markoolio var där och sjöng iiiiiiin med bollen i mål. Sen traskade vi runt i leran, hängde i öltältet och träffade trevliga människor innan vi slutligen tog oss hem igen.
    Idag har jag umgåtts med Maria och Johanna,. Vi var ut till Nynäs Slott och kollade på alla finingar som avslutade gymnasietiden med bal.



Det är svårt att förstå att det är ett helt år sedan för oss. Ett helt år sedan vi var sådär magiskt lyckliga med fjärilar i magen och tårar i ögonen.  Helgen med stort H som, iallafall jag, alltid kommer ha som en av mina absolut lyckligaste helger någonsin. 

Duktigt långt inlägg det här råkade bli. äsch

Powermeat!


Om lite mindre än en månad befinner vi oss i en husvagn på en camping i Västerås. Tillsammans med miljontals människor och huuuur många liter öl? 

Tillsammans är vi oooslaagbara!


Jag, Johanna, Lucas och Sara bänkade oss framför fotbollen tillsammans med chippas, cola, jordgubbar, ananas och glass igår. Jag lovade att bada i dammen när Sverige vann, men till vilken nytta?  Riktig plattmatch. Och jag irriterar mig på Lagerbäcks startelva. Hade han tatt ut det snyggaste laget hade det abslolut inte varit 0-1 till danmark, det kan vi ju vara överens om. In med Sebbe Larsson från start så man har nåt annat än gamla gubbHenke att kolla på!
     Lucas hade sina finaste shorts på sig, sina kortaste shorts också. Så korta att johanna lånade ut en filt i soffan för att slippa några otrevligheter med diverse kroppsdelar utanför brallorna. 



Efter lite filmtittande traskade vi över till Lotsen och träffade grabbarna grabb. Det var dock jäkligt dött där, så vi tog bilen och hämtade upp Albin och Viktor utanför Kosmos. Sen åkte vi på roadtrip runt Jönåker. 
   När vi kom tillbaka till stan snackade Tordas & co danska. En kille hade tydligen frågat dom : "eh, vet ni vart ni är eller?" 
"- jae, i svaiiie?"  haha, dumskallar, stördare får man leta länge efter. 


Idag har jag fikat så det räcker några veckor framöver, kollat tennisen, röstat och sen promenixade jag och tessan ner till bryggorna vid Krognäs.  Fint som tusan!   

Broder Daniel och Sveriges dag idag.


Riktigt rolig dag på jobbet igår. Trevliga människor som var där på konferens( även om dom inte hade så värst mycket konferens utan mest käkade och hade roligt hela tiden) Jag fick mig en lektion i hur det fungerar det här med griskött, om en muslin råkar äta fast han inte får osv.  Det var tydligen jag som skulle bli straffad om jag lurade honom att kanelbullarna var fria från griskött. Jag kände mig faktiskt rätt lugn. 
   Och jag lär mig nya saker hela tiden, jag förstår egentligen inte hur David står ut. Jag måste verka så jävla korkad som frågar om dom mest simpla sakerna. Men, frågar man ingenting får man ingenting veta, så är det ju.

Efter en långdusch och lite mat i magen åkte jag till tony och hjälpte honom välja partyoutfit. Att killar jämt måste ha bekreftelse över att ha valt rätt kläder? puh. Snyggt blev det iallafall. Sen åkte vi in till stan, han till robin och jag till Lina. 
    Lina, Sara och Johanna satt och käkade ost och kex när jag kom. Sen satt vi och skrattade åt gamla buskisminnen. Vi var verkligen helt störda i huvudet när vi var yngre. Det är ju tuuur att vi är så ordentliga nuförtiden?
   Riktigt mysigt hade vi det iallafall, och såhär i efterhand hade det nog varit mysigare att stanna kvar hemma hos Lina än att dra till tellus. Inte för att det inte var kul på tellus, men det kändes inte riktigt som en partyfredag. 
   När tellus stängde käkade jag och Marre pizza med "Jag ser att du spanar in mig i fönstret-Gabriel". 
Sen lastade jag och Sara in Jonis, Tony och Tobbe i baksätet och drog och raggade horor på storgatan. Jonis satt och prutade ner sig själv till 1 euro, men han fick inget napp ändå. Sara lyckades dock ragga upp en spanjor som gärna ville  följa med. Spansk hora, gratis.  Vi tackade dock nej och sket i storgatan. Hemvägen fylldes sen av skönsång, Lasse berghagen och Stoooooockholm i mitt hjääääääärta.  
 Johanna, Lina, Sara och Marre förgyllde hela min kväll igår. TACK!


Imorse steg jag upp tidigt eftersom det skulle sjungas för världens bästa lillebror som numera kan kalla sig myndig. 
  Sen powernapade jag några timmar till och nu sitter jag här. 
Ikväll kommer släkten hit och grillar, och jag är samtidigt bjuden till Joe för att kolla fooootboll.  Vi får se hur jag lyckas knåpa ihop kvällen så att jag hinner med alltihopa. Sverige!!!!!
   Imorgon ska jag på innebandymöte klockan 12. Sen kommer mormor och morfar också och så ska man hinna rösta. Imorgon blir alltså också en dag som jag måste knåpa ihop för att hinna med.  joobbigt.

Stort Grattis till älskade lillebror Daniel idag, och Ralleballe som också fyller 18.
Och Grattis Sverige, världens finaste land.
Och Grattis till alla som tar studenten i flään och eskilstuna idag. Volkan, Putte, Matte, Sebbe och Beea!

Totalimmortal

Igår var jag inne hos Räkan och Jabbe och åt mat och fikade. Deras lägenhet är en av dom absolut mysigaste jag vet, och att johanna och johannes är störtsköna båda två gör inte saken sämre. Dom åker till Rhodos på lördag och blir borta i två veckor. Avundsjuk? inte alls. Jag ska ju jobba och njuta av sveriges härliga regnväder. Inte byter man det mot två veckor på rhodos? nejdå.

Idag har jag jobbat på Marsviken hela dagen. Marsviken som förövrigt var i tidningen idag i golfreportaget. Riktigt fin bild på Sarah var det också, men jag blev itne särskilt förvånad, hon är alltid jättesnygg. 
   Mycket gäster hade vi idag också, så det var mycket o göra och det är faktiskt mycket roligare då. Paus kan man ta när man kommer hem.

Nu ikväll spelade vi mot Queens. Vi gjorde faktiskt en riktigt bra match, fick igång lite spel och hade några snygga lägen. Det blev dock förlust med 3-1.  Och eftersom jag missade alla mina chanser framåt passade jag på att göra självmål istället. mm, skitbra. 
  Efter våran match spelade kusinvitamin, Tordas och hela den ligan., Morgans TF. Jag, Marre och Joe såg hela matchen från bilen. Tyvärr blev det förlust med 4-2, grabbarnas första faktiskt. Men jag tycker dom var duktiga iallafall.  

Jag har faktiskt skaffat mig lite planer i veckan också tror jag. Men det är hemligt.

NU är det hög tid att krypa ner i sängen. Har precis hjälpt toffe med lite matematik, det är helt sinne hur mycket man har glömt bort på bara ett år. Har glömt hur jäkla kul jag faktiskt tycker att det är. PQformler och hypotenusor. Det får dock räcka nu. Time to say goodnight, imorgon börjar jag 06.30. Blir lång powernap på eftermiddagen sen känner jag.

Solsken, fotboll, småbarn och en himla massa kärlek


I Söndags låg vi hela eftermiddagen ute på klipporna vid kovik. Fågelkvitter, vågskvalp, tjejsnack och strålande sol. Livskvalité på högsta nivån. Och jag är inte ett dugg ledsen att jag bor så nära havet.


Har jobbat med alla minstingar på dagis nu måndag och tisdag. Världens absolut sötaste ungar, även om dom är sjövilda största delen av dagarna. Det bästa är att jag trivs så himla fint, var jag än jobbar just nu faktiskt. Och det känns toppen. Och i dessa tider ska man vara glad bara man har jobb liksom.
 
Igår var det möte med laget och klubben. Det kändes nog bättre än väntat. Jag tror att nästa säsong kan bli bra, så länge det inte blir för stor press. Det viktigaste är att alla tycker det är kul att spela innebandy, det kommer man långt på. Och med den lilla bruna i staben kan det blir riktigt roligt. Det vet jag. 
   Jag, Malin, Emelie och Anna spenderade resten av kvällen med att skriva hemliga meddelanden på sugrör.

Idag tog vi vår första poäng med Team Bravo. 2-2 mot Los Reunidos. Riktigt skönt med oavgjort, och på torsdag tar vi vår första seger!!  Helt sjukt härligt gäng med tjejer!!

Nu ska jag sova så jag orkar busa med alla små gulliga barn imorgon också. Sen är det tänkt att Fia ska peppa söner mig på gymmet. Världens absolut skönaste fia:- "hm, hon ser inte så jättebra ut, jättestort huvud.. och ser ut lite som ett lejon"  Ja, hon låter skitnygg, verkligen.
RSS 2.0