Everything turns around, my friend.


Jaha, så gick det med min nystart. Och jag som skulle vara så duktig på att uppdatera. Tji fick jag.
Men, bättre sent än aldrig.

Hade min första och enda lediga vecka på hela sommaren föregående vecka (yes i know, sommaren var redan slut)
  Jag spenderade mycket tid i sängen med braiga filmer. Åkte ner till Busfabriken med Chani, Chanis lillebror Fille och min granntjej Maja. Världens mysigaste dag med världens härliaste ungar. Puss på det!

Vi har donat en massa med resan också. Det börjar ordna upp sig nu. Resan är betald, vi har transfer och två nätter på hotell när vi kommer ner till Bali, vi har försäkringar och vi är nästan helt klara med vaccinationerna.  Det känns toppen!

I fredags tog jag och Johanna en tripp till Sthlm. Först och främst för att träffa Marika på Kilroy och dona lite saker. Sen lunchade vi med Stickan på världens godaste Thaiställe. Mysigt att träffa Stina igen. Har så sjukt mycket minnen tillsammans med den fina bruden, vi har skrattat så sjukt mycket i våra dagar. Så även denna dag.

Jag och Johanna myste omkring på gatorna i sthlm, käkade äppelpak i teaterhuset och spanande på alla politker nedanför. Shoppade loss på Hötorget innan vi slutligen sprang till tåget.

Vi körde thaimat även Lördagen. (måste förbereda oss på denna kost nu när vi inte ska äta annat på 4 månader!)
Sen öppnade vi vinflarran och begav oss in i ruset.  Traskade till Volym och doppade fötterna i skummet (Skumparty) innan vi begav oss till Tellus och drack Tequila, dansade och myste med mysiga människor. 

Igår var jag dagen-efter-trött (konstigt?) och hade sängen som bästis hela dagen. 
 Sen blev det tacokväll med Fredde och Basse. Världens bästa grabbar, utan tvekan. 

Idag har jag jobbat på Hertz hela dagen och sen åkte jag hem och stupade i sängen.
Har donat med lite resa och klickat omkring på internet i snart 4 timmar nu. Inte bra för min huvudvärk märker jag.
Pratar med världens bästa Peter som numera är Linköpingsbo. Känns faktiskt tungt. Jag saknar honom mycket mer än jag troddde.  Bra uppfinning det där med internet och telefon ändå :)

Nehej. Imorgon blir det mitt första pass på Långbergsskolan för denna termin. SOM JAG LÄNGTAR!!
Ska bli så kul att träffa alla barn och lärare igen!! :D

Dags att sova. Godnatt!

Hon har blommor i sitt hår


Jaha. Då är sommarens andra (kanske sista) lediga helg till enda. Skönt med lite jobb imorgon igen.

I Fredags blev det mysutgång med Duss och Oxelösundsfolk.  Jag var inte mitt nyktraste, men jag hade kul och vaknade hemma min egen säng med endast några enstaka dunk dunk i huvudet. SKÖNT!

I lördags invigde vi årets innebandytittarsäsong med Onyx-Järfälla och senare hade jag och Johanna kräftskiva på tu man hand.  Mysigt så inihelvete!

Idag var vi uppe med tuppen och for ner till Linköping för att titta på Peter och Sam som lämnat onyx bakom sig och ska mosa runt i Superligan med Linköping iår.  Idag spelade dom mot finska Happee och tog hem segern (såklart!)   Sen blev det lite ikea, chinesefood och lite shopping innan vi slutligen åkte hem och svirade om till svampplockar-outfit för att bege oss ut i vildmarken.

Letade och letade men inte fasen hittade vi nån svamp. Vi fick ihop till varsin svamptoast men mer blev det inte. Bättre lycka nästa gång hoppas vi.
  Slängde oss i soffan och satte på filmen Frida, sämsta skit jag sett. Snuskgubbarna avlöste varandra och när bruden började kladda med Mr Gubbe 105 år så blev det TURN OFF!.  Och nej, jag vill inte veta hur den slutar.

Avslutade med lite SATC med världens bästa lillasyster.

Hang With Me

Började ledigheten med en riktig höjdardag!

Sov ut riktigt ordentligt imorse, vilket kändes ganska välbehövligt. Himla skönt att vakna upp och ha en helt oplanerad dag framför sig. Nåja, nästan iallafalll.

Åkte in till stan och lunchade med Nella. Känns verkligen som om vi har klickat. Klockren tjej med ett himla härligt leende. Vi tog en spontanrunda på stan och då råkade jag köpa på mig två klänningar. Jag som egentligen inte är någon shoppingmänniska har fått stora problem med att hålla i pengarna, nu när jag måste.
Motiverar mina köp med "äsch, den är ju skitbra när man ska ut och resa". Mhm, vi får väl se hur länge det argumentet håller.

Okej, Sovmorgon, ledig dag, lunch med Nella och lite skön shopping. Min dag var så jävla bra. MEN, det tar inte slut där.

Peter var i stan och jag passade på att paxa honom och ta en glass i hamnen. Bästaste Peter, honom kommer jag sakna nu när han drar till Linköping och fortsätter sin innebandykarriär. Tur att det inte är några långa avstånd iallafall. 
Och hamnen var så fin idag. Solen var på sitt finaste humör, vattnet glittrade lite lagom, vågorna skvalpade och snygga båtar avlöste varandra. En glass i hamnen och världens bästa P som sällskap. Hur grymt!

Sen träffade jag tjejerna och gick till Vårdcentralen för att få en härlig dos av lite "bra att ha-vaccin" inför resan.  Vi slapp i sista stund Dr. Nazi och kunde slutligen traska därifrån (i vetskap om att vi måste dit 2 gånger till närmsta veckorna) med lite skön vätska i armarna. Puh.

Sen blev det födelsedagskalas och en sväng förbi dussen innan jag slutligen hamnade hemma i soffan med mamma, pappa och Benknäckargänget. Skrattade filmen igenom (och nä jag har fan inte sett den förut!)

Tog en nattpromenix med Tussan som avslut på den här dagen. Stjärnklart med stjärnfall efter stjärnfall. Man ska passa på dessa nätter när det tydligen ska vara mellan 60-100 stjärnfall I TIMMEN! Hur Magiskt som helst!!  

Uppdatering

Tänkte försöka mig på en liten resume av senaste månadernas viktiga (och oviktiga) händelser.

Jag jobbade hela våren på Långbergsskolan. Hade redan innan hoppat in då och då som lärarvikarire, främst i I-klasserna och trivdes som en fisk i vattnet på skolan. Jag fick sedan ett längre vikariat som elevassistent till en liten pojke i I-klassen. Och vilken början sen. Vi var så himla arga på varandra,  och jag förstod inte hur jag skulle kunna underlätta för honom när allt jag gjorde blev så himla fel. Men, vi lärde känna varandra, sakta men säkert. Och det kan ha varit något utav det roligaste jag har varit med om. Vi fick en himla bra relation till varandra och jag var så glad, hela tiden. Och allting tack vare honom. Visst hade vi våra duster, och självklart var vi arga på varandra. Men den där glädjen och livsenergin som jag fick ta del av var nåt alldeles speciellt. Skolavslutningen var alltså en riktigt riktigt jobbig dag.  
Underbart bra skola, fantastiskt bra personal för att inte tala om alla grymma ungar. Jag hade sån tur att jag slank in där.

Jag fortsatte även varannan helg på hertz hela våren, också så jäkla kul! Chefen måste ha ett sjätte sinne för att sätta ihop bra människor med varandra. Det har tamejtusan funkat kanon varenda gång jag jobbat. Det har inte alltid varit jätteroligt att jobba till 24 varje lördag och söndag, varannan helg hela våren. Det finns mycket saker jag hade velat vara med på och saker som jag absolut inte velat missat. Men, det är ju lite så livet är. Man får offra sig och prioritera. Och det är väl lika bra att man lär sig nu när man är ung, för det blir inte lättare när man blir äldre har jag hört.   

Jag, Lisa, Jenny och Chani tog en spontantripp till Kroatien och Zadar i våras, 5 dagars avkoppling med underbart väder, fantastiskt land och supergod mat. Verkligen så himla välbehövligt!

Nu i sommar har jag jobbat på Hertz. Och det har varit himla lärorikt. Jag har fått en så annan syn på saker och ting som jag absolut inte hade förut. När jag har jobbat helger så har jag gjort samma saker om och om igen, och jag har varit tvungen att lämna över en hel hög med jobb som någon behövt fixa på måndagen eftersom nästan alla andra företag har stängt på helgerna och jag inte kunnat lösa ett enda problem som uppstått under dessa dagar.. Men nu, nu har jag fått lära mig morgonplanera, installera nybilar, säljprocesser och jag har kommit in i rutiner som jag inte ens visste existerade innan.  Och det har verkligen varit så himla roligt, givande och kul att gå till jobbet! :)

Semester har det inte blivit någon alls. Jag har haft några lediga dagar här och där som jag kunnat göra lite som jag velat med. För det mesta har det blivit sömn eller umgås med Johanna.  Men, eftersom vi får en superlång semester i vinter när vi åker till Sydostasien i drygt 4 månader så gör det inte så mycket.
  7e November åker vi förhoppningsvis ner till Bali, vidare till Singapore, Malaysia, Thailand, Laos, Vietnam och Kambodja.. Hemresa är bokad 17e Mars från Bangkok.  Så, vi tar gärna emot alla tips vi kan få, bra som dåliga. 

Denna helg var det den årliga karnevalen som hela Nyköping ser fram emot.  Tellus in the Park för andra året i rad, och vilken succé det är! Alla fina nyköpingsmänniskor samlade på ett och samma ställe. Toppen!
I Fredags var Viktor & co här och grillade innan vi tog oss in till rocktältet för att sedan mellanlanda vid karusellerna och slutligen hamna på tellus. I lördags var vi hemma hos Chanette med en massa brudar innan vi tog oss ut i regnet, karusellade och sen hamnade på tellus. Toppendagar med toppenmänniskor helt enkelt!

Nu är det jobb fram till imorgon och sen är jag ledig i fyra dagar. Mormor och Morfar ska ev få sig ett besök och så hoppas jag att det blir fint väder så man kan ta sig till Kolmården någon dag också! :)

Nu är det matlagningsdags med lillebror och sen beger jag mig mot Skavsta och Hertz. :)
RSS 2.0